Gündem
22 Nis 2014 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Murat Ülker: 3.7 milyar doları var diyorlar, sayıyorum o kadar çıkmıyor!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, parasını nasıl değerlendirdiğini anlattı.

Bu yıl 7’ncisi yapılacak olan Ülker Çocuk Şenliği’nin Artvin’in Arhavi ilçesindeki ön gösterimine katılan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, parasını nasıl değerlendirdiğinden yapacağı yeni yatırımlara, bir günün nasıl geçtiğinden hedeflerine gazetecilerle sohbet etti.

"BEN SAYIYORUM O KADAR ÇIKMIYOR"
Bankada kendi adına hesap açmadığını, özel bankacılık (private banking) yapmadığını belirten Ülker, "Kendi paramı bankaya koymam. Parayı şirkete yatırıyorum. Çok param yok öyle." dedi. Gazeteciler “Forbes dergisi öyle demiyor ama” deyince ise Ülker "Ben sayıyorum, o kadar çıkmıyor. Var­lık­la­rın ta­ma­mı alın­mış ama na­kit­ten bah­set­mi­yor. Söy­le­ye­cek çok şey var. Ay­rı­ca Tür­ki­ye­’nin en zen­gi­ni tüm var­lık­la­rıy­la çı­kı­yor. Ben pa­ra­mı ban­ka ye­ri­ne şirke­te (Göz­de­’ye) ya­tı­rı­yo­rum. Şir­ke­tin o işi var. On­lar dün­ya ça­pın­da mo­ney management ya­pı­yor­lar." yorumunu yaptı.

"HAVAALANININ YERİNİ BİLETİM VARSA BİLİRİM"
Üçüncü havaalanının yapıldığı güzergahta arazi topladığına dair iddialara ilişkin Murat Ülker, "Bunlar benim işim değil, böyle bir şey yapmam. Havalimanının yerini oradan uçak kalkıyorsa, biletim varsa bilirim." dedi.