Polemik & Kulis
08 Ara 2021 21:23 Son Güncelleme: 08 Ara 2021 21:41

Murat Saygı istifa etmişti... Kanal D’de 2. Murat dönemi mi başlıyor?

Kanal D’de genel müdürlük görevinden istifa eden Murat Saygı’nın yerine geçecek isimle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Demirören Medya Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta aldığı karar ile Demirören Medya TV Grup Başkanlığına, CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı’yı getirdi.

 Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, Yönetim Kurulu tarafından yapılan bu atama kararına tepki gösterek görevinden istifa etti.

 Ancak medya kulislerinde Saygı’nın istifa etmediği; düşük reytingler ve azalan gelirler nedeniyle görevine son verildiği öne sürüldü.

MURAT UZUN İDDİASI

 Demirören Medya’nın, Kanal D’yi yeniden üst sıralara çıkarmak için harekete geçtiği ve daha önce Doğan Grubu ekibinden Kanaltürk Televizyonu’nda Genel Müdürlük görevini icra eden Murat Uzun’u kanalın başına getirmek istediği iddia edildi.

 ANLAŞMADAN SON ANDA VAZGEÇTİ

Ankara merkezli ulusal yayın lisansına sahip bir televizyon ile imza aşamasına gelen Murat Uzun'un, İstanbul binası tutulmak üzereyken anlaşmadan vazgeçtiği ve bunun nedeninin de Kanal D’de yaşanan son gelişmeler olduğu medya kulislerinde konuşuluyor.

MURAT UZUN KİMDİR?

Doğu Akdeniz Üniversitesi işletme eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. Sektörde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Show TV, Cine5 ve Kanal D’nin ardından 2009 yılında Kanaltürk’e transfer oldu,Kanaltürk TV ve Kanaltürk Radyo’nun reklam departmanlarının başında görev yaptı.Aralık 2012'de getirildiği Kanaltürk Televizyonu Genel Müdürlüğü'nden Kasım 2015'te istifa ederek ayrıldı.