Politika
16 Mar 2024 08:30 Son Güncelleme: 16 Mar 2024 10:54

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu ile arasındaki oy farkını açıkladı! ‘Ne anlama geldiğini biliyorlar…’

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum ''CHP'ye kazandırmanın ne anlama geldiğini Yeniden Refah, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi seçmenimiz biliyor. Milletin geçmişe bakarak hareket edeceğine inanıyoruz" dedi ve ellerindeki son anketin detaylarını paylaştı.

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Akit TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Toplu taşıma filosunun yorgun olduğunu belirtilmesi üzerine Murat Kurum, "Filo yorgunluğundan ziyade aslında yönetim anlayışında yorgunluk, ilgisizlik, olayı sahiplenmeme var. Bugün İstanbul'da metrobüste aslında 2019'daki yolcuyla hemen hemen aynı yolcu taşınıyor, baktığınızda araç sayısı fazla ama işte her gün biz yanan otobüs, arıza yapan metrobüs ve yolda kalan yolcuları görüyoruz" ifadesini kullandı.

'VAATLERİNİ HATIRLAMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI'

Kurum, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili, "Vaatlerini hatırlamayan bir belediye başkanı karşımızda duruyor, 'Ben onu hatırlamadım, öyle bir vaat vermedim, verdim ama başlayamadım. İşte fizibilitesi yetişti, yetişmedi' gibi bahaneler üretiyor. Hani 'Engelleniyorsunuz' diyorlardı ya bu açıklamaları aslında engellenmediklerini de net şekilde ortaya koydu. Kendileri olaydan bihaber'' dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı bir programdaki "650 bin konut imkansız. Hatta 100 bin çok bile 5 yılda'' yorumunun hatırlatılması üzerine Murat Kurum, "Deprem olduğunda 'Konutlarımızı yapacağız. Elazığ'dan, Malatya'dan başlayıp 1 yılda teslim edeceğiz' dedik. O zaman da 'Bitiremezsiniz' dediler. Bitirdik. İzmir'de deprem oldu. '1 yılda Bayraklı'da İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü yapacağız' dedik. Yaptık. Kastamonu'da, Rize'de, Bartın'da, Giresun'da sel oldu, ilçe yok oldu. Gittik, söz verdik. Şimdi hamdolsun orada insanlarımız yaşıyor. Asrın felaketinde yine 'Yapamaz' dediler. Geldiler, milletimizin aklını karıştırmak için 'Bedavaya yapacağız' gibi türlü vaatler verdiler. Biz gittik, 3 ayda 180 bin konutun temelini attık. 6 Şubat'ta o konutların teslimleri başladı" diye konuştu.

'ŞU AN 1,8 PUAN ÖNDEYİZ'

"Elinizdeki güncel anket verileri nelerdir?" sorusuna Kurum, "31 Mart akşamı kazanacağız. Bunu gittiğimiz her yerdeki coşkudan, heyecandan, azimden görüyoruz. Sahadaki ilgi, sevgi doğal anketi gösteriyor. 1-1,5 puan biz öndeyiz dediğimiz yerden bunun üzerine koya koya gidiyoruz. Şu an 1,8 puan fark var. Bazı araştırma şirketleri bunun çok daha üzerinde olduğunu da ifade ediyorlar. Üzerine koyarak farkı aça aça büyük bir zaferi kazanıyor olacağız" yanıtını verdi.

Seçimlere kendi adaylarıyla giren Yeniden Refah Partisi (Yeniden Refah) ve dindar seçmene yönelik çağrısı sorulan Murat Kurum, Yeniden Refah ile mayıs ayındaki genel seçimlerde aynı ittifak içerisinde mücadele ederek zafer kazandıklarını söyledi.

Seçmenlerin 31 Mart'ta önlerindeki tabloya bakarak karar vereceğine inandığını vurgulayan Kurum, "Burada CHP'ye kazandırmanın ne anlama geldiğini Yeniden Refah Partili seçmenimiz de Saadet Partili seçmenimiz de Gelecek Partili ve DEVA Partili seçmenimiz de net şekilde biliyor. Sandıkta milletimizin geçmişe dönüp bakarak, bu oyların kime nasıl faydası olduğunu düşünerek hareket edeceğine inanıyoruz" dedi.

'KÜRT DOSTU OLMAK, KÜRT VATANDAŞLARIMIZI İSTİSMAR ETMEK MİDİR'

Kurum, İstanbul'da CHP'nin kendisine "Kürt dostu imajı çizmeye çalıştığının" söylenmesi üzerine, "Kürt dostu olmak, Kürt vatandaşlarımızı, Alevi vatandaşlarımızı istismar etmek midir, yoksa Kürt ve Alevi nüfusumuzun yoğun olduğu yerlere hizmet götürmek midir? 22 yıldır AK Parti'de yaptığımız siyaset budur; 81 ilde yaşayan 85 milyon vatandaşımızı kardeşimiz bildik. Bugün Hakkari'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da hizmetlerin hepsi, her vatandaşımızın eşit şekilde erişebilmesi anlayışıyla hayata geçirilmiştir. Kürt dostu olmak, her bir vatandaşı eşit görmektir, kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden eşit hizmeti sunabilmektir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da herkesin oyuna talip olduğunu vurgulayan Kurum, "DEM Partililerin standına uğrar mısınız?" sorusunu, "Oraya da öbür tarafa da uğrarım. Derneğine de vakfına da giderim. Alevi vatandaşlarımızın tüm vakıflarına, derneklerine gidiyorum" şeklinde yanıtladı.