Gündem
10 Mayıs 2016 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Murat Kelkitlioğlu Can Dündar'ı yazdı: Savcıdaki belgeler gazeteciliği bıraktırır!

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu'nun bugün köşesine taşıdığı yazısı gündeme bomba gibi düştü.

Kelkitlioğlu yazısında savcılığın, Can Dündar'ın Gezi ayaklanması başlamadan günler önce CHP destekli bankadan verilen krediyi mercek altına aldığı açıkladı.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu Çağlayan Adliyesi önünde geçen hafta müthiş organize edilmiş bir tiyatro oyunu sergilendiğini açıklayarak "Kamuoyu, MİT TIR'ları ihanetini tartışacağına, ihanetin başaktörü Can Dündar'a yönelik provokasyonu konuştu. Bakın iddia ediyorum, önümüzdeki günlerde bu provokatif eylemin arkasında yatan gerçekler bir bir ortaya çıkacak." dedi.

Kelkitlioğlu yazının devamında ise şunları yazdı:

SİLAHLI SALDIRI VAR DİYE GERÇEKLERİ YAZMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIZ


"Silahlı bir saldırı düzenleniyor, olayın kahramanının eşi elinde telefon, üst üste fotoğraflar çekiyor. Saldırıyı düzenleyen adamın hali hal değil. Can Dündar'ın hareketleri ise değme aktörlere taş çıkartır cinsten.

Neyse, böyle bir olay yaşandı diye, biz gerçekleri yazmaktan geri durmayacağız!

BANKA'DAN FAİZSİZ 4 MİLYON LİRA KREDİ

Hatırlarsınız, Can Dündar'ın Çengelköy'de 6 milyon liraya bir arazi satın aldığı ortaya çıkmıştı. Savcılığın yaptığı incelemede, bu arsa için bir bankanın faizsiz 4 milyon lira kredi verdiği belirlenmişti.

AYLIK 18 BİN TL MAAŞ, 110 BİN TL KREDİ ÖDEMESİ

Gazeteden 18 bin TL maaş alan Dündar'ın, bankaya aylık 110 bin TL'lik ödemeyi nasıl yaptığı ise önümüzde kocaman bir soru olarak halen duruyor.

CAN DÜNDAR'A GEZİ KREDİSİ

Bütün bu sorulara cevap arayan savcılık çok önemli bir detayın peşinde. Söz konusu banka, Can Dündar'a 4 milyon liralık krediyi 17 Mayıs 2013 günü veriyor. 31 Mayıs günü de Gezi darbe girişimi başlıyor. Dündar, Gezi kalkışmasında ön saflarda."

TWİTTER'DAN CAN DÜNDAR'A ÇAĞRI

AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu resmi Twitter hesabından Can Dündar'a çağrıda bulundu. Kelkitlioğlu, "Can Dündar'a çağrım! Sizdeki belgeleri bilmem ama savcıdaki belge ve bilgiler mesleği bırakmanıza neden olabilir!!! Can Dündar'a bir de bilgi! MİT TIR'ları görüntülerini kendisine servis eden Enis Berberoğlu'nun fezlekesi de bakanlığa gönderildi!!" dedi.