Gündem
23 Tem 2011 14:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

MURAT KARAYILAN'DAN İLGİNÇ ÇIKIŞ! TÜRK BASINI BENİ ÇILDIRTIYOR!

“Silvan saldırısı Apo'yu boşa çıkardı” diye yazan basın, Karayılan'ı çileden çıkarmış: Türk basınını artık okuyamıyoruz.

PKK’nın Kandil’deki lideri Murat Karayılan, 13 askerin hayatını kaybettiği Silvan’daki saldırının devletle görüşmeler yapan Abdullah Öcalan’ı boşa çıkarmaya yönelik olduğu şeklindeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını savundu. Karayılan, “O kadar fazla çarpıtma var ki inanın, Türk basınını artık okuyamıyoruz. Çünkü okudukça insanın çıldırası geliyor” dedi.

Fırat Haber Ajansı’na konuşan PKK liderlerinden Karayılan, Silvan saldırısına ilişkin açıklamalar yaptı. Karayılan özetle şunları ileri sürdü:

PKK Silvan saldırısı
Yani orada büyük bir askeri birlik, gerillayı orada bulup yok etmek için operasyona çıkmıştır. 14 temmuz günü öğle saatleri sonrası temas sağlanmıştır. Bu temas içerisinde, gerilla birimi daha baskın davranıp, hızlı bir biçimde hamle yaparak kendisini imha etmek isteyen askerî birimi önemli oranda darbelemiş, kendisi de 2 kayıp vererek geri çekilmeyi başarılı bir biçimde sağlamıştır... Burada önceden planlı, örgütlü, tertiplenmiş herhangi bir saldırı yoktur...Bu olayın sorumlusu askeri oraya gönderen ve bu operasyona karar verenlerdir.

Empati yapmıyorlar
(Silvan saldırısının İmralı’da devletle görüşen Öcalan’ın boşa çıkarıldığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine) Evet, bu konuda çok büyük bir çarpıtma söz konusu. O kadar fazla çarpıtma var ki inanın, Türk basınını artık okuyamıyoruz. Çünkü okudukça insanın çıldırası geliyor. Yani çarpıtma, psikolojik savaş olur da bu kadar mı olur. Empati yok, gerçeklere doğru yaklaşma yok. Kendi kendilerine bir olay ve olgular dizisi yaratıyorlar, onun etrafında değerlendirme ve bağlantılarla gerçeğin üstünü tümüyle örten bir tablo çiziyorlar. Şu anda Türk basınının yürüttüğü tartışmaların çok önemli bir kesimi hiçbir biçimde gerçeğe isabet etmiyor.

İmralı’da diyalog var ama...
Sen askerini çıkarmışsın oraya, oradaki karşıt askeri birlik de kendini vurmak isteyeni vurabilir. Nitekim vurmuştur da. O kadar yalın. Evet, önderliğimiz barışçıl çabalar yürütüyor. Önderliğimizle söz konusu devlet heyetinin yürüttüğü tartışma ve diyalog elbette önemlidir. Ancak bir taraftan İmralı’da diyalog varken, öbür taraftan asker ve polisin gerçekleştirdiği operasyonlar vardır. Bu operasyonlar karşısında güçlerimizin kendini koruma sorunu vardır. Bunu bizzat önderliğimiz de söylemiştir. Bunu herkes görmek durumunda: ‘Savunma kutsal bir haktır.’ Bir canlıyı öldürmek üzere gelen bir saldırgan karşısında, o canlı kendini savunma hakkına sahiptir. Silvan’daki olay da böyle bir olaydır. Önderliğimizi boşa çıkarmayla ne alakası vardır.”