Gündem
28 Eki 2014 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Murat Göğebakan’ın vasiyeti yerine getirildi

Murat Göğebakan'ın babası Hasan Göğebakan’ın cenazesi, ünlü müzisyenin yanına yer olmadığı için defnedilemeyince, vasiyeti üzerine annesi oğlunun kabrinden toprak alıp eşinin mezarına attı.

Ünlü müzisyen Murat Göğebakan’ın babası Hasan Göğebakan (73), bir hafta önce kan pıhtılaşması şikayetiyle kaldırıldığı Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’nde dün kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Oğlunun ölümünden 3 ay sonra hayatını kaybeden Göğebakan’ın cenazesi bugün hastanenin morgundan alındıktan sonra evine getirildi. Burada bir süre bekletilen Göğebakan’ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Göğebakan’ın cenazesi burada yıkandıktan sonra cenaze namazı kılınıp helallik istendi.

OĞLUNUN MEZARINDAN BİR AVUÇ TOPRAK ATILDI

Daha sonra Göğebakan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere yakınlarının omuzlarında cenaze aracına kadar götürüldü. Cenaze aracına konan Göğebakan’ın naaşı toprağa verileceği yere getirildi. Baba Göğebakan 9 Ekim 2014 günü oğlunun kabristanına gelerek doğum günü kutlandığında, "Ben ölürsem oğlumun yanına gömün, gömemezseniz bir avuç toprak alıp benim mezarıma atın" demişti.

Bugün ise Murat Göğebakan’ın dedesi ve ninesinin yanındaki aile mezarlığında yer kalmadığı için baba Göğebakan’a oğlunun mezarına yakın bir yerde mezar kazıldı. Baba Göğebakan’ın cenazesi burada toprağa verildi. Hatice Göğebakan eşinin mezarına oğlu Murat Göğebakan’ın mezarından aldığı bir avuç toprağı attı.

"GÜLE GÜLE GİT MURADIMA SELAM SÖYLE"

3 ay önce oğlunu, şimdi de 47 yıllık hayat arkadaşını kaybeden Hatice Göğebakan gözüyaşlı bir halde, "Güle güle git, Muradıma selam söyle ona iyi bak. Sen oğluna çabuk kavuştun sen onu bizden fazla seviyormuşsun. Oğluma iyi bak. Ben bu acıya nasıl dayanırım" dedi.

Göğebakan’ın küçük oğlu Ferhat Göğebakan da babasının mezarına elleriyle toprak attı. Murat Göğebakan’ın oğlu Bülent Göğebakan ise dedesinin mezarı başında gözyaşı döktü

Cenaze törenine AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP İl Başkanı Orhan Sümer ve çok sayıda vatandaş katıldı.