Gündem
02 Ağu 2014 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Murat Göğebakan'a hazin veda!

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ünlü sanatçı Murat Göğebakan, memleketinde toprağa verildi..

Dün İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınan namazın ardından Murat Göğebakan’ın (46) cenazesi toprağa verilmek üzere Adana’ya getirildi. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınan Göğebakan’ın cenazesi, ilk olarak Beyazevler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Göğebakan’ın annesi Hatice, babası Hasan Göğebakan gözyaşlarına boğulurken, taziye çadırında sanatçı için dualar edildi. Göğebakan’ın cenazesi, daha sonra evlerinin yakınındaki parka götürülerek burada helallik alındı.
 
Ünlü sanatçının cenazesi toprağa verilmek üzere konvoy eşliğinde Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığına götürüldü. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, sanatçılar Latif Doğan ile Murat Kekilli de katıldı.
 
Cenaze namazının kılınmasının ardından Murat Göğebakan’ın cenazesi vasiyeti üzerine dedesi Hasan ve babaannesi Sultan Göğebakan’ın mezarının yanına defnedildi.