Televizyon
10 Oca 2013 20:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

MURAT CEMCİR'SİZ İŞLER GÜÇLER'İ KİM İZLER?

Murat Cemcir, İşler Güçler'in yeni bölüm fragmanında yok. İstenmeyen ayrılık gerçekleşirse dizinin akibeti ne olacak? Murat Tolga Şen soruyor.

Moralim fena halde bozuk, İşler Güçler’in 16 Ocak’ta yayınlanacak bölümüne kilitlenmiş durumdayım. Sanırım inanmak istemediğim tüm o söylentiler haklı çıkacak ve son bölümde olduğu gibi yine Murat Cemcir’siz bir İşler Güçler bölümü izleyeceğiz.

Öncelikle Murat Cemcir yeni bölüm fragmanında, finaldeki stok görüntü dışında görünmüyor. Ayrıca dizinin resmi sitesinde yayınlanan bölüm özetinde de Murat’tan hiç bahsedilmiyor ve kullanılan “Ziya Batmaz’ın da dediği gibi "...biz biteriz, yeni hikâyeler başlar, oyuncular değişir ve perde”  İşler Güçler, son oyuncu değişiklik hakkını bu hafta kullanmaya niyetli...” cümleleri fena halde kafa karıştırıyor.

Umarım bu meraklandırıcı bir PR hamlesidir, umarım şimdiye kadar çıkan dedikoduların aslı astarı yoktur ve umarım, son bölüm özetinde de yazdığı üzere bunun bir takım işi olduğu yapımcı firma tarafından anlaşılıyordur. Bazen hiç eksiltemezsiniz derler ya işte Cemcir’in ayrılığı da İşler Güçler’in çatısını yıkacak, bitirecek bir şey olur.

Ahmet kural ve Sadi Celil Cengiz tek başına bile bir komedi dizisini sürükleyebilecek güçte oyuncular, ekibin kalanı da elinden geleni yapıyor, komediyi tamamlıyor. Sadece Büşra Pekin pek yaramadı sanki diziye ki o da çok yeteneklidir aslında... Olur da eksik takımla maça çıkarsa bu kadro, elbette seyirci yine şans verir ancak bu tür işlerin samimiyeti izleyen tarafından bir kez sorgulandığında kaçınılmaz son da yaklaşır.

Hele de Murat Cemcir set ekibinin parasını alamaması gibi bir durumdan yapımcısıyla kavgalı olmuşsa zaten orada desteklenmesi gereken bir durum vardır. Oyuncular ödül törenlerinde, ellerinde viski kadehleri, "şartlar çok zor" diye çıkar konuşurlar, kimse de ciddiye almaz. Ama sette böylesi bir hak kavgası yaşandıysa biz de Cemcir’den yana kalemimizin yettiği desteği veririz!

Sadece Cemcir’in davasını mı savunacağım? Elbette hayır! Boomcu Onur ilk bölüm izlenimlerimde de yazdığım üzere o dizinin namusudur, gülüdür, sosyal sorumluluk projesidir. Ağlayarak kaçtı, gülerek dönsün lütfen. Adam fenomen! Yeter ki Boomcu Onur’suz olmasın aşk!

Her şeyin söylentiden ibaret olmasını umarak, beni TV izlerken keyiflendiren tek iş olan İşler Güçler’in yeni bölümünü bekliyorum ve ekliyorum;  Murat Cemcir’siz İşler Güçler olmaz, sakın ha!

MURAT TOLGA ŞEN

murattolga@gmail.com / twitter.com/murattolga