Medya
17 Mar 2019 13:56 Son Güncelleme: 17 Mar 2019 21:32

Murat Bardakçı'dan Yeni Zelanda'daki katliam hakkında şok yazı!

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Yeni Zelanda'daki Müslümanlara yönelik terör saldırısın gerçekleştiren caninin şarjörüne yazdığı tarihleri ve isimleri ele aldı. Bardakçı, katliamın örgüt olduğunu belirtti.

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Yeni Zelandalı terörist Brenton Tarrant'ın silah ve şarjörlerindeki nefret listesini değerlendirdi.

Tarihçilerin bile hatırlamakta zorlanacağı olay ve isimlerin yer aldığını belirten Bardakçı, Tarrant'ın katliamı tek başına plânlamadığını, arkasında bilgi bakımından da donanımlı, terörist bir şebeke olduğunu yazdı.

Silah ve şarjörlerin üzerine yer alan isim ve tarihlerin 'en baba' tarihçiler bile tarafından hatırlanamayağına işaret eden Bardakçı, "Bir terörist düşünün: Tâââ sekiz asır önce Selçuklu ordusunu hangi Gürcü kralı ile kumandanının mağlûp ettiğini bilecek, Sırplarla ve Macarlarla 14. ve 15. asırda tutuştuğumuz muharebelerdeki Hristiyan kumandanların isimlerini ardarda rahatça sıralayacak" dedi.

Ne kadar katil varsa hepsini hatırladı

Tarih ve olayların Kiril alfabesi ile yazıldığına dikkat çeken Bardakçı, yazısınaşöyle devam etti: "Osmanlı Ordusu’nun 1683’te Viyana önlerinde bozguna uğramasında ikinci, hattâ üçüncü derecede rolü olan Avrupalı generallerin adlarını tek tek yazacak, Kıbrıs’ın fethinde esirleri öldürdüğü için idam edilen İtalyan generali bile unutmayacak… Üstelik geçmiş yüzyıllarda yaşanmış olaylarla da kalmayacak, bugünlere gelecek, son senelerde ırkçı teröre bulaşmış ne kadar katil varsa hepsini hatırlayacak, bunların isimlerini silâhları ile şarjörlerine işleyecek!

Kiril alfabesi ile yazdı

Dahası var: Bu isimleri tüfeğine ve şarjörlerine öyle Lâtin alfabesi ile değil, ait oldukları dillerin alfabeleri ile, yani Gürcü’yü Gürcü, Ermeni’yi Ermeni, Sırp’ı da Kiril harfleriyle yazacak!

Listeyi kendi hazırlamadı

Şimdi çok daha açık şekilde söyleyeyim: Türkiye’de yahut başka birmemlekette bu listeyi kendi başına hazırlayacak tek bir tarihçi bile bulamazsınız, yoktur! Zira böyle bir liste yapmaya kalkacak olsanız en azından bir hadiseyi, bir memleketi yahut bir ismi mutlaka unutursunuz, üstelik hatırınıza gelmeyecek olan isimler öyle sadece bir-iki kişi ile kalmaz, çok daha fazla olur!

Tekrar edeyim: Bu liste, bir grubun ciddî ve uzun şekilde çalışmasını gerektiren bir iştir ve dolayısı ile Yeni Zelandalı katilin bağlantılı olduğu Türk ve Müslüman düşmanlığı ile yoğrulmuş bir teşkilât mevcut demektir.

En baba tarihçi bile tek başına hazırlayamaz

Çünki, silâhların ve şarjörlerin üzerindeki böyle bir listeyi Tarrant misali caniyi bir tarafa bırakın, en baba bir tarihçinin bile tek başına hazırlaması imkânsızdır!

Herif, şarjörlerinden birinin üzerine bizim “93 Harbi” dediğimiz 1877-78 Rus Savaşı’nda en kanlı muharebelerin yaşandığı Bulgaristan’daki “Şipka Geçidi”ni bile unutmamış ve mekânın İngilizcesi olan “Shipka Pass” sözünü de yazmış…