Gündem
26 Eyl 2023 07:38 Son Güncelleme: 26 Eyl 2023 08:05

Mülakat, maaşlara zam, vergisiz cep telefonu! Kabine bugün toplanıyor

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak iyileştirme ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek müjdeyi beklerken, yüzbinlerce öğrenci de vergisiz ucuz telefon alma hayali kuruyor. İşte tüm bunların gölgesinde Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Emeklilere yapılacak başta olmak üzere gündemde önemli başlıklar var. Kabine toplantısı  sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan Millete Sesleniş konuşmasıyla alınan kararları açıklayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan son iki haftada önce Hindistan’da düzenlenen G-20 zirvesinde ardından ise ABD’nin New York kentindeki BM Genel Kurulu’nda liderlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Çok sayıdaki ikili görüşme ve temasların yansımalarının Kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor.

EKONOMİNİN YOL HARİTASI

Kabine’nin en önemli başlıklarından biri ekonomik gelişmeler olacak. Toplantıda enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye yönelik alınacak ek tedbirlerle ilgili değerlendirmeler yapılacak. Bu ay başında açıklanan ve ekonominin 3 yıllık yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program’ın (OVP) yansımalarının da toplantıda gözden geçirileceği kaydediliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM DÜZENLEMESİ

Emekli maaşlarına düzenleme de Kabine’nin gündemine gelmesi beklenen önemli başlıklar arasında. Bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan oluşan üçlü mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis’in açılmasıyla gündemine gelmesi beklenen düzenlemede son aşamaya ilişkin Kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ”Üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detayların bir sonraki Kabine toplantısında ele alınacak” demişti. Bu kapsamda bugün yapılacak Kabine’de bu konunun detaylarının netleşmesi ön görülüyor. Yine evlenecek gençlere uygun fiyatlı kredi desteği de toplantının gündem maddeleri arasında yer alıyor.