Gündem
21 Oca 2022 22:17 Son Güncelleme: 22 Oca 2022 10:40

Müjde Ar'dan Sezen Aksu'ya destek: "Sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor?"

Sanatçı Müjde Ar Sezen Aksu'ya karşı başlatılan linç kampanyasına tepki gösterdiği açıklamasında annesi Mehtap Ar'ın şarkı sözlerini kitaplaştıracağını açıkladı.

Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri nedeniyle günlerdir hedef gösteriliyor.

Sezen Aksu’nun beş yıl önce yaptığı şarkıya eleştiri getiren isimler arasına bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

ERDOĞAN: ''ONLARA DİL UZATANLARA HADDİNİ BİLDİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ''

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camii’nde kılan Erdoğan mihrapta cemaate yaptığı konuşmada isim vermeden Sezen Aksu’ya ağır sözlerle yüklendi. 

Cumhurbaşkanı, ‘‘Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak da bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da dil uzatanlara had bildirmek bizim görevimizdir’’ diye konuştu.

Toplumun geniş kesimleri Sezen Aksu'ya karşı başlatılan linç kampanyasına tepki gösterdi.

''ANNEMİN ADEM VE HAVVA İLE İLGİLİ ŞARKI SÖZLERİNİ KİTAP YAPACAĞIM''

Sanatçı Müjde Ar, Halk TV'de yayımlanan Perdenin Önü Arkası programına telefonla konuk oldu. Yakın arkadaşı Sezen Aksu'ya desteğini vurgulayan Müjde Ar, "Annemim Adem ve Hava ile 11 şarkı sözü var, kitap haline getireceğim" dedi. 

Müjde Ar'ın annesi olan tiyatro sanatçısı Aysel Gürel aynı zamanda şarkı sözleri ile sanat dünyasına damga vurmuştu.

Müjde Ar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezen Aksu'yu hedef gösterdiği açıklamasına "Burası sözün bittiği yer, bundan daha kötüsü olamaz, dedim" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

Müjde Ar, Türkiye'nin durumunun vahimden de öte olduğunu belirterek Anayasa'nın 64. maddesinin sanat ve sanatçının korunması hakkındaki vurgusunu da hatırlattı. 

MÜJDE AR'DAN ''KORKUYOR MUSUNUZ'' SORUSUNA YANIT

Müjde Ar, stüdyodaki gazetecilerin ''Sezen Aksu, korkuyor mu, korkuyor musunuz?'' şeklindeki soruya, ''Ben hiç korkmuyorum. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim derler. Ne Sezen Hanım ne ben ne diğer sanatçı arkadaşlarımız, duruşumuz neyse, aynı kararlılıkla aynı istekle buradayız'' yanıtını verdi.

AKP hükümetinin sanatçıları yıllardır hedef gösterdiğini de ifade eden Müjde Ar, "Toplu iğne başı kadar tartışmayacak bir konuyu dil koparmaya kadar götürmek doğrusu hepimizin vicdanını kanattı. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor" dedi. 

Müjde Ar, Sezen Aksu'nun en yakın arkadaşı olduğunu ve gündüz saatlerinde birlikte olduklarını belirtti.