Gündem
09 Eyl 2013 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

MÜJDAT GEZEN'DEN YENİ AKİT'E JET YALANLAMA!

Ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen, bugün Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan haberle ilgili açıklama yaptı.

Tiyatrocu Müjdat Gezen bugün Akit Gazetesi’nde Sinan Yavuzoğlu imzasıyla yer alan haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberdeki, Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından sahnelenen bir oyunun dekorunda Kuran ayetlerinin yer aldığı yönündeki iddiaları yalanlayan Gezen, “Muhabir bana oyunun 3 ay önce oynandığını söyledi. Oysa biz 9 ay önce Konak Belediyesi’ne ait olan Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde kiraladığımız yerden ayrıldık” dedi.

Oyun hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığını, gazetede yer alan bilgilerin tamamen asparagas olduğunu ifade eden Gezen, “Muhabir cevabım üzerine bu kez bana ‘9 ay önce oynanmış olamaz mı?’ dedi. Ben de kendisine ‘İyi bir gazeteci 9 ay önce yapardı bu haberi’ dedim.

Haberde oyunun adı, kimin yazdığı ve kimin yönettiğine dair hiçbir bilgi bulunmadığını belirten Müjdat Gezen Akit muhabirine tepkisini “Benden korkmuyorsun Allah’tan da mı korkuyorsunuz” sözleriyle ifade ettiğini söyledi.

Haberi okuduktan sonra Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni de aradığını söyleyen Gezen, oradakilerin de böyle bir oyundan haberdar olmadığını belirtti.

Avukatını arayarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Müjdat Gezen Akit’in yarın bir düzeltme yayınlayacağını da sözlerine ekledi.

Akit Gazetesi'nin bugünkü manşetinde yer alan haberde Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin sahnelediği bir oyunun dekorunda Kuran'dan ayetler kullanıldığı ve İslami değerlere hakaret edildiği iddia edilmişti.