Televizyon
04 Oca 2013 10:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

MÜJDAT GEZEN EZBER BOZDU; HÜKÜMETİ METH ETMEK BANA DÜŞMEZ AMA...

SKYTURK360'ta Şimdi Söz Sizde'ye konuk olan Müjdat Gezen Kürt sorunu ile ilgili ezber bozan açıklamalarda bulundu.

Hükümetin son dönemde Kürt sorununun çözümü noktasında attığı adımları olumlu bulduğunu ifade eden Müjdat Gezen, barış için vurulma ihtimali bile olsa gidip dağdakilerle konuşabileceğini söyledi.

“Yılların getirdiği ezilmişiliğin patlaması birgün mutlaka olacaktı” diyen Gezen Kürt meselesine çok insancıl bir yerden baktığını söyledi.

İyi niyetle yola çıkılması durumunda Kürt sorununun çözülebileceğini ifade eden Gezen, “Durup dururken insanların dağa çıkması, durup dururken insanların gırtlaklarını Meclis binasının içinde yırtarak konuşmaları sanki bir haksızlığa uğramışlar gibi görünmüyor mu? Bana öyle görünüyor. Ortada bir haksızlık varmış gibi görünüyor” dedi.

Sorunun konuşulmasını önemsediğini belirten Gezen, çözüm için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi.

“Hükümeti meth etmek bana düşmez ama...”

Gezen şöyle konuştu:

“Ben şimdi ki gelişmeleri doğrusunu isterseniz kötü de bulmuyorum. Barış aramasını kötü bulmuyorum. Hükümeti meth etmek bana düşmez ama ülkede kan duracaksa, herhangi bir biçimde bunun durması için bana deseler ki git dağda bunlarla konuş bunlar seni seviyorlardır, vurulma ihtimalin var deseler bile ben biner giderim. 75 milyon insan bu durumda sukunete kavuşacak ve barış gelecekse giderim. Çünkü zaten 70 yaşındayım.”