Televizyon
14 Oca 2016 08:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Muhteşem Yüzyıl'ın laneti!

Fenomen dizi sona ereli bir tam bir de yarım sezon oldu. Peki bu dizide parlayanlar ya da ünlülerine ün katan oyuncular sonraki işlerinde neler yaptı!

Radikal'den Ümit Buget'in haberine göre; son dönemin ekranda en çok iz bırakın işlerinden olan ‘Muhteşem Yüzyıl’ birçok genç oyuncuyu parlatırken deneyimli oyuncuları da farklı bir aşamaya taşıdı.

Halit Ergenç canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman rolüyle hafızlara kazındı. Meryem Uzerli’nin tükendiği yerden yola Vahide Perçin devam etti ve her ikisi de 'Hürrem Sultan' karakterine farklı tonda hayat verdi. Ve fakat reyting rekortmeni dizi ne kendi oyuncularına ne de halefi ‘Kösem Sultan’a ekranda pek de iyi şans getirmedi. 'Kösem' ilk bölümlerde ciddi şekilde sallandı ve beklenenden erken gelen Beren Saat takviyesi bile meseleyi toparlamaya henüz yetmedi. Peki oyuncular cephesinde durum nasıl?

YOKUZ DİYENLER KAZANMIŞ GÖRÜNÜYOR!
Halit Ergenç başta olmak üzere bazı oyuncular geçen sezon ve bu sezon gelen tekliflere ‘yokuz’ dediler. Hızlıca sayınca Vahide Perçin, Mehmet Günsür, Ozan Güven ve Merve Boluğur gibi isimler pas geçme kullananlar arasında ilk akla gelenler. Meryem Uzerli de uzun sayılabilecek bir inzivadan sonra salı akşamı ekrana döndü. 'Sonraki işler' envanterine baktığımızda yokuz diyenler şimdilik kazanmış gözüküyor…



KİMLER HANGİ PROJEDE YER ALDI?
‘Pargalı’ rolüyle diziye damga vuran Okan Yalabık ‘Analar ve Anneler’ dizisinde rol aldı, dizi ancak 9 bölüm ekranda kalabildi. Pargalı İbrahim herkesin diline pelesenk olmuşken ‘Ayhan’ karakterini hatırlayan birini bulmak oldukça zor. Yalabık bu akşam ekrana gelecek Seddülbahir 32 Saat isimli 4 bölümlük televizyon dizisinde Cevat Paşa’yı canlandıracak.

SELMA ERGEÇ
Dizinin Hatice Sultan’ı Selma Ergeç de benzer akıbete uğrayanlardan… Ergeç ‘Gönül İşleri’nde Sinem Kobal, Bennu Yıldırımlar ve Timuçin Esen’li iddialı kadroyla birlikte ancak Nisan ayını görebilmiş, dizi geçtiğimiz sezon erken final yapmıştı.



HAYAT YOLUNDA GİTMEDİ!
'Muhteşem Yüzyıl’ın Mahidevran Sultan’ı Nur Fettahoğlu da ‘Muhteşem’ sonrası ilk işinde aradığını bulamayanlardan. ‘Hayat Yolunda’ geçtiğimiz sezon ancak 3 ay ekranda kalabildi. Aynı dizi ‘Şehzade Selim’ Engin Öztürk’ün de eksi hanesine yazılmıştı. Nur Fettahoğlu bu yıl Filinta’da Süreyya karakterini canlandırırken Engin Öztürk 'Hatırla Gönül‘de Yusuf karakterini canlandırıyordu. 'Hatırla Gönül' de reyting savaşına yenik düştü.



ARAS BULUT İYNEMLİ DE ‘KAYBEDENLER KULÜBÜ’NDE
Aras Bulut İynemli de Hazal Kaya’yla birlikte çıktığı Maral: En Güzel Hikayem macerasında aradığını bulamadı. Oyuncu dizide Şehzade Bayezid performansıyla hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmış ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’deki hızlı yükselişinin üzerine bir tuğla daha koymuştu.

NEBAHAT ÇEHRE DE ARADIĞINI BULUMADI
Aşk-ı Memnu’daki Firdevs Yöreoğlu efsanesi ve Muhteşem’deki  Ayşe Hafsa Sultan fırtınasından sonra Nebahat Çehre, ‘A.Ş.K’ Ve ‘Kara Para Aşk’ dizileriyle ekrandaki yerini aldı. Usta oyuncunun bu rollerdeki etki alanının son iki ekran işinin gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmaz.



BAŞARILI OLANLAR DA VAR
'Muhteşem Yüzyıl'ın Mihrimah Sultan’ı Pelin Karahan ilk böl ümü yılbaşı gecesi yayınlanan 'Yeter’le fena bir başlangıç yapmamış görünüyor.  Dizinin Cihangir’i Tolga Sarıtaş da 'Güneşin Kızları'yla gemisini hızlıca  yürütenlerden. Şah Sultan rolüyle diziye sonradan katılan Deniz Çakır da ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar  Olmaz’la kendi gününün zirvesinde. Burak Özçivit Balibey’deki şaşalı günlerinden bir parça uzak olsa da geçen sezon Çalıkuşu’nda Kamuran ve bu sezon da 'Kara Sevda’da  Kemal Soydere karakteriyle ekran macerasına devam edenlerden…



SON KURBAN MERYEM UZERLİ Mİ?
Ve Meryem Uzerli uzun bir duraklama döneminden sonra ‘Gecenin Kraliçesi’yle gürültülü bir dönüş yaptı. Daha ilk bölümden bir şey söylemek için belki erken denebilir ama proje reyting anlamında yaptığı 'gürültü'nün karşılığını alamadı. Sekizincilik veya dokuzunculuk Uzerli'nin beyazcamda alışık olduğu sıralamalar değil! Bakalım Muhteşem Yüzyıl'ın ekrandaki son kurbanı Meryem Uzerli olacak mı?