Televizyon
08 Ara 2012 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

MUHTEŞEM YÜZYIL'I HANGİ ARAP ÜLKESİ KAFAYA TAKTI?

Muhteşem Yüzyıl tartışması tartışması bölgesel bir boyut kazanırken, Nagehan Alçı'nın Mısır iddiasından sonra bir başka iddia da Aslı Aydıntaşbaş'tan geldi.

Başbakan Erdoğan’ın başlattığı Muhteşem Yüzyıl tartışması medyanın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Taraf gazetesinin bugünkü sür manşetinde yer alan tartışmanın uluslarası alan sıçradığını gösterdi.

MUHTEŞEM YÜZYIL’I HANGİ ARAP ÜLKESİ ŞİKAYET ETTİ?

Gazeteci Nagehan Alçı,Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisine olan tepkisinin nedenini açıkladı. CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf programda Nagehan Alçı, Başbakan Erdoğan’ın diziye olan tepkisinin en büyük sebebinin Mısır gezisiyle ilgili olduğunu söyledi.

NAGEHAN ALÇI MISIR İDDİASINDA ISRARLI

Alçı’nın iddiasına göre Başbakan Erdoğan’a Mısır gezisinde Cumhurbaşkanı Mursi veya üst düzey bir yetkili Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili olarak “Ya bu nasıl şey? Siz ülkenizde bir dizi gösteriyorsunuz güya kendi ecdadınız diye saçma sapan entrikalar, haremler... Böyle bir diziyle yanlış örnek olursunuz” dedi. Taraf’a konuşan Alçı, “Kaynaklarımı açıklayamam ancak, bu bilginin kesinlikle doğru olduğunu söyleyebilirim” dedi.

MİLLİYET YAZARI BİR BAŞKA ÜLKEYE İŞARET ETTİ

Konuyla ilgili Twitter’da açıklama yapan Milliyet’ten Aslı Aydıntaşbaş ise “Muhteşem Yüzyıl’ı şikâyet eden, Mısır değil başka bir ülke.... Kim diye sormayın” dedi.