Televizyon
24 Oca 2013 17:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:40

MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN MUHTEŞEM BİR HATA! PARGALI BÖYLE Mİ GÖMÜLDÜ?

Gündemden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl, şimdi de Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürülmesindeki bir hata ile yeniden konuşuluyor.

Odasında uyurken öldürülen Pargalı İbrahim Paşa'nın öldürüldüğü gece saraydan çıkarılıp meşaleler eşliğinde kayığa yüklenerek rivayetlerde geçen yerlerden birine gömüldüğünü belirten 'Pargalı'nın Ölümü' adlı kitabın yazarı tarihçi Aykut Can, eldeki bilgiler ışığında Pargalı İbrahim Paşa'nın cenazesinin gündüz gömülmesinin mümkün olmayacağını söyledi.
Tarihçi Aykut Can, "Paşa'nın cenazesini gösteren minyatürlerden gördüğümüz üzere, İbrahim Paşa'nın cesedinin dizide gösterildiği gibi gündüz değil, gece saraydan kimseye gösterilmeden çıkarıldığını biliyoruz. Minyatüre baktığımızda saray görevlilerinin elinde meşaleler var. Bu da gece çıkarıldığını destekleyen bir ayrıntı. Bir diğer husus da Paşa'nın cenazesi devlet adamı cenazesi adabına uygun olarak saraydan çıkarıldı. Paşa'nın sadrazam kavuğunu tabutun üstünde görebiliyoruz" dedi.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu da "İbrahim Paşa'nın naaşı öldürüldüğü gece saraydan çıkarılıyor. Kayığa bindirilerek saraydan uzaklaştırılıyor. Nereye defnedildiği ise tartışmalı. Rivayetlerden biri Galata Fındıklı'da Canfeda Tekkesi civarında olduğu, diğeri denize atıldığı bir diğeri de bugünkü Şişhane sırtlarında Tersane Zindanı yakınlarında bir yerde gömülü olduğu" diye konuştu.