Gündem
03 Mar 2011 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

MUHSİN YAZICIOĞLU KAZASINDA ŞOK GELİŞME! MİRGÜN CABAS İLE MUSTAFA HOŞ YARGILANACAK!

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüyle ilgili olarak 7 kişi hakkında fezleke hazırlandı.

Kahramanmaraş’ta eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili hazırlanan ve Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderilen fezlekede, ’’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek, tasarlayarak birden fazla kişiyi öldürme’’ iddiasıyla 7 kişi hakkında iddialara yer verildi.

Kahramanmaraş’ta, 25 Mart 2009’da meydana gelen helikopter kazasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında Cmumhuriyet Savcısı Uğur Koç tarafından hazırlanan fezleke tamamlandı. Hazırlanan fezleke, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesi gereğince Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Hazırlanan fezlekede, ’’Yapılan şikayet dilekçeleri incelendiğinde helikopter düşme olayının basit bir helikopter kazası şeklinde değil, henüz üyeleri tespit olunamayan örgüt mensuplarınca yapılan sabotaj sonucu düşürülmüş olduğuna ilişkin iddialar ve helikopter düştükten sonra yapılan arama kurtarma faaliyetleri sırasındaki yaşanan gecikme ve olumsuzlukların kasıtlı olarak gerçekleştirilmiş bir faaliyet olarak nitelendirilmesi ve bu hususun taraflarca ileri sürülmüş olduğu belirtilmiştir’’ denildi.

Helikopter üzerinde bulunan ’’Argus 5000 CE’’ ve ’’Skymap 3’’ cihazlarının enkaz alanından kaybolduğu ifade edilen fezlekede, ’’söz konusu eylemlerin mevcudiyeti muhtemel örgütün mensuplarınca, örgütün amacına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olma ihtimali nedeniyle, söz konusu eylem ve istinatların terör örgütü üyesi olmak ve bu kapsamda birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme ve terör örgütüne yardımcı olmak şeklinde şüphelerin oluştuğu, bu nedenden dolayı da soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesi kapsamında değerlendirilmesine karar verildiği’’ ifade edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede, NTV Haber Koordinatörleri Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş, Albay Sezai Akgün, Emniyet Amiri Dursun Özmen, helikopterin sahibi Mustafa Kemal Süler ile muhtarlar Yılmaz Tilki ve Abdullah Göllü’nün şüpheli sıfatıyla yargılanması istenildi