Gündem
16 Mar 2011 08:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASINDA ŞOK! BİLİRKİŞİ RAPORU DA SAVCIYI İKNA ETMEMİŞ!

Bilirkişinin "cep telefonuyla helikopter düşürülemez" raporuna rağmen gazeteciler Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş hakkında fezleke hazırlandığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’nın, cep telefonuyla helikopter düşürülmesinin mümkün olmadığı yönünde bilirkişi raporuna rağmen, gazeteciler Mirgün Cabas ile Mustafa Hoş’un, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu arayarak helikopterini düşürdüğü yönünde fezleke hazırladığı anlaşıldı.
Haberhakki.com internet sitesinin haberine göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine İTÜ’de görevli 8 kişilik bir bilim heyeti, olayla ilgili 25 sayfalık bir bilirkişi raporu hazırladı.
Prof. Temel Belek, Prof. Tuncer Erciyes, Doç. Sibel Menteş, Yrd.Doç. Ali Deniz, Yrd.Doç. Hayri Acar, Yrd.Doç. Melike Nikbay, Dr. Bülent Yağcı ve Dr. Hikmet İskender’in yer aldığı bilirkişi heyeti, savcılığın verdiği görevle komplo iddialarında adları geçen gazeteciler, AWACS uçakları ve yolcuların yediği dürümün kazadaki rolünü araştırdı.

‘Ceple, cihazla helikopter düşmez’Bilirkişi raporunda helikopterin, aşırı bozucu sinyallere dayanıklı olduğu vurgulanarak cep telefonu ya da olası etkileyici cihazın yaratacağı elektromanyetik işaret gücü ile arıza yaratılması ya da helikopterin düşürülmesinin olanaklı görülmediği belirtildi.
Ayrıca, radyo sinyalleriyle görerek uçan bir helikopteri yön değiştirmeye zorlamanın mümkün olmadığına dikkat çekildi.