Gündem
25 Eki 2022 11:23 Son Güncelleme: 25 Eki 2022 11:27

Muhittin Böcek koronavirüs günlerini anlattı: "Siyaset, meğer sen nelere kadirmişsin!"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Covid-19 nedeniyle 108 gün yoğun bakımda kaldığı süreçte yaşananları gözyaşlarıyla anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüs nedeniyle geçirdiği zor günleri anlattı. Böcek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisini yoğun bakımdayken yaptığı ziyareti anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Böcek, yoğun bakımdayken öleceği yönünde bir beklentinin olduğunu ve arkasından yapılan siyasi pazarlıklarından bahsederken, “Siyaset, meğer sen nelere kadirmişsin” dedi.

Muhittin Böcek şunları kaydetti:

“108 gün yoğun bakımda kaldım. Ölmek üzere olduğum, bitkisel hayata girdiğim hatta öldüğüm yolunda haberler yapılmış. Ölümüm üzerine başkanlık senaryolarına ilişkin çalışmalara başlanmış. Beklenti içinde olanlar, parti büyükleriyle görüşerek adaylıklarını ve taleplerini dile getirmişler. Bazıları ise hastalığım süresince bu amaçlı ziyaretleri birden fazla kez tekrarlamışlar. Büyükşehir Meclisi'nde seçim için çalışmalarına başlamışlar.

“SİYASET, MEĞER SEN NELERE KADİRMİŞSİN”
Siyaset içinde farklı partilerdeki, farklı görüşlerde olan, düne kadar hiç yan yana gelmemiş ve gelmesi mümkün görünmeyen bazı arkadaşlarımızın bu aşamada koltuk sevdası uğruna, siyasi menfaatleri uğruna yan yana gelmeleri, çıkar birlikleri yapmaları son derece manidar, bir o kadar da düşündürücü. Siyaset, meğer sen nelere kadirmişsin.

“ÜZÜNTÜDEN KAHROLDUM”
Göreve dönemeyeceğim görüşleri ağır basmaya başladığından başkanlık seçimi için kulis çalışmaları hızlanıyor, kazanma matematiklerine bağlı olarak kazanma amaçlı meclis üyesi pazarlıkları zirve yapıyor. Hayata dönmüş olmanın inanılmaz sevinciyle birlikte bu konuda duyduklarım, okuduklarım ve gördüklerimle üzüntüden kahroldum. Hayata dönmenin sevinci ile yaşanan olayların verdiği üzüntü arasında bıçak sırtı bir süreci yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum.”

Hastanedeyken mevcut başkan vekilini bir başkasıyla değiştiren Böcek, o süreci şöyle anlattı:

“Beni asıl üzen olay bu aşamada yaşandı. Mevcut vekil arkadaş, ‘Bu imza sahtedir, hastanede bu durumdaki birisi bu atamayı yapamaz, bunu yanındakilerden birisi onun iradesi dışında yapmıştır' gerekçesiyle beni İçişleri Bakanlığı'na şikâyet etti. Kim ediyor? Benim vekil bıraktığım, inandığım, güvendiğim, olmazsa olmaz dediğim arkadaş. Herkes bana her şeyi sorabiliyorken o sormadan yapıyor, beni sahtecilikle suçluyor. Ben bir kez daha yıkılıyorum.”

MANSUR YAVAŞ ZİYARETİ
Muhittin Böcek, o günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili anısını da gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:

“Mansur Yavaş başkanım sessizce hastaneye geliyor ve beni yoğun bakımda görmek istiyor. Görüşmenin mümkün olmadığı söylenince itiraz etmiyor ve şunları söylüyor: ‘En son mesajı bana atmış, en son benimle görüşmüştü. Çok aradım ama bir daha görüşemedim. Kulağına eğilin ve ‘Mansur Yavaş geldi' deyin. O bunu mutlaka duyar ve cevap verir.”