Politika
27 Ağu 2019 11:03 Son Güncelleme: 23 Eyl 2020 15:40

Muharrem Sarıkaya: "Babacan zaman yerine kadroya oynuyor"

Ali Babacan'la birlikte yeni parti oluşumu içinde yer alan bir siyasetçi Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya gelinen son aşamayı anlattı.

AK Parti'den istifa ettikten sonra yeni parti kurma çalışmalarına hız veren Ali Babacan'ın partisinin kuruluş tarihinin büyük oranda netleştirdiği ve yakın zamanda kamuoyu önüne çıkarak  kuracağı partinin hedeflerini ve temel ilkelerini açıklamaya hazırlandığı ifade ediliyor. 

"BABACAN'IN HEDEFİNDE ERDOĞAN'I YIKMAK YOK"

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya  Ali Babacan'ın ekibinde yer alan bir isimle konuştuğunu belirterek yeni partinin hedefinin Erdoğan olmadığı ilkeler çerçevesinde hizmet odaklı bir araya gelmiş kadrolarla iktidar olmak niyetiyle hareket edildiğini aktardı. 

"PARTİ KURULDUKTAN SONRA GERİ PLANA ÇEKİLECEKLER"

'Kadro hareketi'yle sahaya çıkmak isteyen Babacan'ın "AK Parti’den gelenlerin oluşturduğu isimler yerine, Turgut Özal’ın ANAP’ı kurma dönemindekine benzer bir süreci çalıştırmayı arzuluyor." diyen Sarıkaya "Babacan’ı parti kurmaya ikna eden Beşir Atalay başta olmak üzere birçok ismin kuruluştan sonra geri plana çekilip aktif politikanın içinde bulunmayacakları da belirtiliyor." dedi. 

"Parti kurma çalışmasını sürdüren Abdullah Gül desteğindeki Ali Babacan ve ekibi diğer parti çalışmasında bulunan Ahmet Davutoğlu kadar kendini görünür kılmıyor." ifadesini kullanan Sarıkaya yeni partide yaşanan hazırlıklara dikkat çekerek " Hangi partiden geldiği veya hangi kökene dayandığından daha çok, kim hangi işi daha iyi yapar arayışına odaklı bir ekip oluşturma süreci yaşanıyor. Muhalif hareket gibi görünmek yerine, çözüm üreten ve öneren siyasi yapılanmaya çalışılıyor." dedi. 

Sarıkaya Babacan'ın “Dürüstlük ve Liyakat…” ilkeleri ışığında hareket etme arzusunda olduğunu belirterek "Bunun için seçmen ile ilişkilerinin “kim daha iyi hizmet getirir” ilkesine dayanacağına vurgu yapılıyor." diye yazdı.