Politika
30 Mar 2023 10:08 Son Güncelleme: 30 Mar 2023 10:18

Muharrem İnce’yi yalanlayan anket! ‘Hiçbirinde öyle bir tablo yok…’

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında partisinin ve kendisinin oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü ise Twitter'dan araştırmalarının sonuçlarını paylaşarak, "Hiçbirinde böyle bir tablo yok" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrasında  tv100 ekranlarında Ece Üner'in konuğu oldu.

İnce, Kılıçdaroğlu'ndan bir ittifak teklifi gelmediğini belirtirken, "Hayır öyle bir konuşma ve teklif olmadı. İttifaklar iki türlü kurulur. Birincisi menfaat, ikincisi ilke ittifakları. Ben ilkelerimizi söylüyorum. Çıkışta söyledim bir kısmını. Biz asla Atatürk'ü tartıştırmayacağız. Atatürk kırmızı çizgimizdir. Oy alacağız diye tarikatlara göz kırpamam. Laik ve bilimsel eğitim vazgeçilmezimizdir" dedi.

İnce partisinin oy oranına dair de iddialarda bulunurken, "Memleket Partisi'nin oyu yüzde 11, Muharrem İnce'nin oyu yüzde 16-17 bandında. Seçime daha 46 gün var bekleyelim görelim neler olacak. Anketlerdeki oranımıza göre en az CHP'den en fazla AK Parti'den oy alıyorum" ifadelerini kullandı.

İNCE'Yİ YALANLAYAN SONUÇLAR

Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü, sosyal medya hesabı Twitter'dan araştırmalarının sonuçlarını paylaştı. Kömürcü mesajında, "Son üç araştırmamıza baktığımda 14 Mayıs'ta AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 0,2 ila 0,7'si cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda İnce'ye oy veririm diyor" ifadelerine yer verdi.

Kömürcü'nün paylaşımı şöyle:

"Araştırmalarımızın hiçbirinde böyle bir tablo yok. Son üç araştırmamıza baktığımda 14 Mayıs'ta AKP'ye oy vereceğini söyleyenlerin yüzde 0,2 ila 0,7'si cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda İnce'ye oy veririm diyor. Bu oran CHP seçmeninde yüzde 2'nin, İYİ Parti seçmeninde yüzde 9'un üzerinde."