Gündem
11 Şub 2022 20:29 Son Güncelleme: 12 Şub 2022 00:33

Muharrem İnce'nin Talat Atilla hakkındaki suç duyurusu için karar

Muharrem İnce, Talat Atilla hakkında "Külliyeye çıkan CHP'li" haberi nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, avukatı Mustafa Kemal Çicek aracılığı ile Talat Atilla'nın "Külliyeye çıkan CHP'li" haberi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, “iftira”, “hakaret” ve “görevi kötüye kullanma” gerekçeleri ile suç duyurusunda bulundu.

 Başsavcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 Talat Atilla sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

" ÖZEL/ Muharrem İnce,  Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na "KÜLLİYEYE ÇIKAN CHP'Lİ" haberim nedeniyle iftira suçu ile cezalandırılmamı istemişti... Başsavcılık; 2019/64924 soruşturma ve 2022/2546 karar no ile "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA " karar verdi..."

NE OLMUŞTU?

Türkiye günlerce, CHP’li bir siyasetçinin Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği iddiasını konuştu. Bu iddiayı ilk yazan Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, o CHP’linin Muharrem İnce olduğunu söylemiş ve kaynağının da gazeteci Talat Atilla olduğunu açıklamıştı. Talat Atilla da kaynağının CHP Genel Merkezi'nden bir isim olduğunu ifade etti. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce avukatı Mustafa Kemal Çiçek aracılığı ile Rahmi Turan ve Talat Atilla hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “iftira”, “hakaret” ve “görevi kötüye kullanma” gerekçeleri ile suç duyurusunda bulundu.