Gündem
31 Ara 2019 08:04 Son Güncelleme: 31 Ara 2019 08:35

Muharrem İnce’den Sözcü davasıyla ilgili flaş açıklama

Muharrem İnce canlı yayında Sözcü yazar ve yöneticilerine verilen FETÖ cezalarına değindi.

Sözcü yazar ve yöneticilerine verilen ‘FETÖ cezaları’na tepkiler sürüyor. CHP’li Muharrem İnce, katıldığı CNN TÜRK yayınında cezalarla ilgili açıklamalarda bulundu. İnce şu ifadeleri kullandı;

*Sözcü davasında yargı yargılığını yapmamıştır. Yargı iktidarın bir sopasıdır. Yargı iktidarın geçmişini aklama aracıdır. Yargı rahip konusunda bir pazarlık aracıdır.

*Yargı iktidarın söylemlerine bir meşru aracıdır. Türkiye ne yazık ki böyledir. Türkiye’de, ‘ne istedi de vermedik’ diyenler, ‘sıla hasreti bitsin’ diyenler. Onlarla birlikte yıllarını geçirenler utanmadan Sözcü’ye, Emin Çölaşan’a, Necati Doğru’ya, Metin Yılmaz’a FETÖ’cü diye ceza verirse, size herkes güler.

“MAHKEMEYİ BİR ARAŞTIRMAK LAZIM”
Dava kararının yerli otomobil tanıtım gününde verilmesine de dikkat çeken İnce, “Yani bu FETÖ olayını nasıl anlatacaksınız, çok merak ediyorum. Bu sulandırmaktan başka nedir? Sabahtan Sözcü’ye ceza veriliyor aynı gün yerli otomobilin tanıtımı yapılıyor. Bu mahkemeyi bir araştırmak lazım. Erdoğan’a da mı kumpas var acaba? O gün şov yapacak. Yerli otomobili tanıtacak, aynı gün Sözcü’nün yazarlarına, hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçen insanlara ceza verilecek. 15 Temmuz başarılı olsaydı, Sözcü gazetesi ne olacaktı, kapatılacaktı” dedi.