Politika
03 Ağu 2020 13:31 Son Güncelleme: 03 Ağu 2020 13:38

Muharrem İnce yakın çevresine konuştu: 4-5 ayda birinci parti...

CHP'den ayrılıp yeni bir parti kuracağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından "Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım" diyen Muharrem İnce’nin konuyu yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde dile getirdiği iddia edildi

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; Eski CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde “Türkiye iyi yönetilmiyor. Memnun değilim. İktidar kötü ama muhalefetten de memnum değilim. CHP de iyi yönetilmiyor.CHP’nin bugünkü durumu iktidara meşruymuş havası veriyor. Yeni bir Cumhuriyetçi toparlanma şart. Türkiye parlamenter sistemde olmadığı için çıkacak yeni bir hareket bölen bir hareket olmaz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

4-5 AYDA BİRİNCİ PARTİ OLACAK HAREKET YARATILABİLİR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda ikinci çıkacak kişiyi kim olsa destekleyeceğini söyleyen İnce’nin, “Türkiye bu gidişe mahkum değil. 4-5 aylık bir süreçte birinci parti olacak bir hareket yaratılabilir. AKP iktidarının önceki yıllarda ülkeye verdiği zararlardan sorumlu olanların yeniden umut haline getirilmesi kabul edilemez” dediği öğrenildi.

İnce, sosyal medya hesabından ise şu açıklamayı yaptı: “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar.”

İKİ AYRI ANKET
Muharrem İnce’ye yakın ekibin potansiyeli belirlemek için iki ayrı kamuoyu araştırma şirketine anket yaptırdığı ifade ediliyor. “Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz” sorusuna yüzde 7 ve yüzde 9.5 oranında “evet” yanıtı verildiği belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?
Türkiye, Muharrem İnce’nin yeni parti kurma hazırlıklarını, Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in yazılarından öğrendi.

Daha sonra Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ''CHP'li Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı yönündeki iddiaları köşesine taşıdı. Selvi, 'Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en güçlü olduğu kurultayını yaptı. Ama belki siyasi hayatında en büyük bölünmeye tanık olabilir'' ifadelerini kullanmıştı.