Politika
09 Ağu 2020 12:24 Son Güncelleme: 09 Ağu 2020 15:39

Muharrem İnce ilk kez TV'de konuştu, tarih verdi: "Kim hain, kim bölücü herkes..."

Eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, yeni parti kuracağı iddialarıyla ilgili ilk kez televizyon ekranından açıklama yaptı.

CHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, söz konusu iddiaların ardından ilk kez bir TV programında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e konuşan İnce, yeni parti ile ilgili şunları söyledi:

"Önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğim. Bütün detaylarıyla orada açıklayacağım. Arkadaşlarım da ben de takip ediyorum, yazılıp çizilen şeylerin hepsinden haberim var. Hain diyenler, bölücü diyenler hepsini biliyorum. Kim hain, kim bölücü herkes önümüzdeki haftayı beklesin. Biz Atatürk'ün partisinin 40 yıllık neferiyiz. Onun için biraz sabır."

İnce, "Küskün müsünüz CHP'ye" sorusuna ise, "Hayır" yanıtını verdi.

İNCE: YAŞAR OKUYAN'A DAVA AÇACAĞIM
İnce ayrıca, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Yaşar Okuyan'ın kendisi hakkındaki iddialarına ilişkin "Elbise değiştirir gibi parti değiştiren siyasi mevta Yaşar Okuyan’ın hakkımda söylediği yalan ve iftiralarla ilgili dava açacağım. Her partide yaşama özelliği bulunan bu Yaşar’a yalan ve iftiralarını mahkemede ispat etme hakkı veriyorum" ifadelerini kullandı.

OKUYAN NE DEMİŞTİ?
Gazeteci Hakan Aygün’ün youtube kanalına konuşan Okuyan, Muharrem İnce’nin arkasında hükümete yakınlığı ile bilinen iş adamı Mehmet Cengiz’in olduğunu söyledi.