Politika
12 Şub 2021 10:09 Son Güncelleme: 12 Şub 2021 10:43

Muharrem İnce, CHP yönetimini topa tuttu: 'Bunlar gizli Tayyipçi, kripto Tayyipçi'

CHP’den istifa ederek parti kurma çalışmalarına koyulan Muharrem İnce, olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

‘’CHP’nin ayarlarını bozdum’’ diyen İnce, ‘’Bana Tayyipçi desinler umurumda değil. Kesinlikle Cumhur ittifakında olmayacağız. Ama kesinlikle Millet ittifakında olmayız demem.’’ ifadelerini kullandı.

CHP’den istifa etmesinin ardından ilk defa Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir Ne değildir' programına katılan İnce, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları;

“GEL BAKALIM MUHARREM DENDİĞİNDE ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNDÜM"
Daha önce istifa etmeyi düşündüğünü vurgulayan Muharrem İnce, ‘’Gel bakalım Muharrem' dendiğinde adaylıktan çekilmeyi düşündüm. Kamuoyu bunu şımarıklık olarak algılar diye düşündüm, yuttum. Zonguldak mitinginde bana destek veren 14 milletvekilini tırpanladılar. Şimdi bana selam veren herkesi listelerden atıyorum. Hadi ya sabır dedim. ‘’ dedi.

‘’ÖRGÜTLERE TALİMAT VEREREK RESİMLERİMİ ASMADILAR’’
Sonrasında ise kampanya döneminde örgütlere talimat vererek resimlerini asmadıklarını iddia eden Muharrem İnce, ‘’Adaymış gibi sayın Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını astılar. Aday benim, seçilirsem ben seçileceğim. Seçim gecesi sistemleri çöktü CHP Genel Merkezi'nin. 4 genel başkan yardımcısı 'ikinci tura kaldı' dediler, ellerinde bir şey yoktu. Bana hiçbir şey veremediler. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’SABAH İSTİFA EDECEKTİM’’
Seçim gününden sonraki sabah istifa etmeyi düşündüğünü ancak sabrettiğini anlatan Muharrem İnce, ‘’Abant'ta seçim değerlendirme toplantısına beni çağırmadılar. Aday benim, ben olmadan nasıl değerlendiriyorsunuz. 107 mitingi yapan Muharrem İnce. Beni toplantıya çağırmadılar. Çekileyim gideyim dedim, ya sabır dedim. ‘’ açıklamasında bulundu.

‘’GENEL BAŞKANI ARADIM, ‘AYIP OLUYOR’ DEDİM’’
Saraya giden CHP’li ile ilgili konuşan İnce, ‘’Sayın genel başkanı aradım 'ayıp oluyor, bu CHP'yi yaralar' dedim. Bana atılan iftira gibi olur bu, sert konuşurum dedim. 'İzmir'e gidiyorum ararım seni' dedi, 6 ay görüşemedik. Saraydan para alında dendi. Ben sert çıkınca 'Muharrem İnce'yi kast etmedik' dediler. 3 milletvekilini günlerce ikna etmeye çalıştılar, ikna edemeyince 'Saray operasyonu' dediler. Artık burama geldi, burada siyaset yapma şansım artık yok.’’ dedi.

"6 KIRMIZI ÇİZGİMİZİ KABUL EDEN HERKESLE GÖRÜŞÜRÜM"
Kurulacak partinin olmazsa olmazı 6 çizgiyi anlatan İnce, şunları söyledi:

‘’Kırmızı çizgilerimiz var. Bir Atatürk'le problemi olanlar, doğaya ve çev reye saygısı olmayanlar, kadına şiddeti yüksek sesle kınamayanlar, terörün her türlüsünü kınamayanlar, rant elde edenler, din, dil, mezhep ayrımcılığı yapanları istemiyoruz. Bu altı kırmızı çizgimizi kabul etmek şartıyla bütün yurttaşlarımıza kapımız açıktır.’’

"TÜRKİYE ANTALYA KIYISINA HAPSEDİLEMEZ"
Azerbaycan, Mavi vatan, Libya başlıklarında Türk dış politikasının arkasında olduğunu vurgulayan İnce, ‘’Ben mavi vatanın arkasındayım. Türkiye'yi ben Antalya körfezine sıkışmış kara devleti olarak görmek istemiyorum. Çocuklarımızın geleceği için Türkiye mavi vatanın arkasında durmalıdır. Bana ister Tayyipçi desinler hiç umrumda değil. Bunu yazanın cehaletine ve ihanetine bırakıyorum. Siyaset yapmıyorum. Mavi vatanı konuşmak, Azerbaycan'ı konuşmak siyaset değildir.’’ diyerek sözlerini noktaladı…