Gündem
18 Ağu 2014 13:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekilliği'nden istifa etti, genel başkanlığa aday oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 'hezimet' olarak niteleyip kurultay isteyen Muharrem İnce,CHP Grup Başkanvekililği görevinden istifa ettiğini açıkladı. İnce genel başkan adayı olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 'hezimet' olarak niteleyip kurultay isteyen Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında  CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı. Açıklamasında mevcut yönetime ağır ithamlarda bulunan İnce'nin konuşmasından satır başları: Yolsuzluğu, yoksulluğu yasakları yok edeceğiz diye gelenler bugün 3 y konusunda uzman olmuşlardır. Yok edilmesi gereken derin devlet yerini yeni kabadayı kılıklılara bırakmıştır.Yönetimde yönetim sistemin değişen ihtiyaçlara cevap veren reformlar yapılamamıştır. Politik çürüme engellenememiştir. Devlet millet çatışması algısı önlenememiştir. Cumhuriyetin yurttaşlık ilkesini dayalı hukuk önünde eşitlilik sağlanamamıştır. Laiklik din düşmanlığı olarak algılatılmıştır. Bu noktada acil politikalar şunlar olmalı:
Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak ve yeni anayasa yapmak
AB ve 2023’de tam üyelik hedef olmalı


Dış politikanın saptırılan ekseni barış odaklı eksenine çevrilmeli
Kürt sorunun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalıdır
Bağımsız yargıya olan güven yeniden kurulması
Kişiselin özel hayatına müdahale kaldırılmalı
Eğitim sistemindeki yozlaşma engellenmeli
Gezi ruhu ve gezi gençliğin dinamizmini partiye ve ülkeye yansıtmak zorundayız, çevre yağmasına son vermek zorundayız.

"GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM" Bütün bunların yapılabilmesi için de Türkiye’de CHP’ye ihtiyaç vardır. Bu ülkede bağımsızlık ilkesinin geliştirilmesi,. Laik cumhuriyet anlayışı, hukuk devleti CHP sayesinde gerçekleşmiştir. Ülkemizin bunca sorununa CHP yönetimin çözümü yoktur. Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim sayın Genel Başkan’ı aradım.

"ADAY OLACAĞIM"
Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım. CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salında kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum.
KILIÇDAROĞLU: İNCE'NİN ADAYLIĞI GAYET GÜZEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 11.15'te Ankara 'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda kendisini bekleyen gazetecilerin, Muharrem İnce'nin bugün genel başkanlık için adaylığını açıklayacağına ilişkin soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel arkadaşlar " diyerek yanıtladı. İnce ile temasının olup olmadığına ilişkin bir üzerine de " Hayır " diyen Kılıçdaroğlu makam aracına bindi.

İstanbul'da özel bir programı olduğu belirtilen Kılıçdaroğlu'nun takip edilmemesi için gazetecilerin yolu kesildi. Konvoydaki koruma araçlarından biri yol üzerinde durdu. Araçtaki görevliler kaputu açarak bir süre motora baktı. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu minibüs uzaklaştıktan sonra koruma aracı yoluna devam etti. (ajanslar)