Politika
17 Mar 2023 10:18 Son Güncelleme: 17 Mar 2023 10:27

Muharrem İnce, Ahmet Hakan'a 'küsmemiş': İlk çalışta bingo, açtı telefonu!

Gazetecilerin telefonlarını açmayan ya da arayarak çıkışan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın telefonunu ‘ilk çalışta’ açtı.

Son günlerde gazetecilere "küsmesiyle" gündeme gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere gireceğini belirterek, "Seçim ikinci tura kesin kalacak. Diyelim ki Erdoğan’la ben kaldım. Kılıçdaroğlu’na verilen oylar bana gelir, ben kazanırım. Kılıçdaroğlu ile ben kalırsam, yine ben kazanırım. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu kalırsa, ben istesem de bana verilen oyların hepsini Kılıçdaroğlu’na taşıyamam. Seçim riske girer. Her durumda İnce’nin ikinci tura kalması lazım" dedi. 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesini köşesine taşıdı. 

Hakan, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde gazeteciler, şu tarz paylaşımlar yapmaya başladılar: 'Muharrem İnce bana küstü. Aradım açmadı.' 'Dur' dedim, 'Ben de bir arayayım.' Aradım. İlk çalışta bingo! Açtı telefonu. 'Şu anda İskenderun’dan Hatay’a gidiyorum' dedi. 'Neler oluyor? Aday olacak mısınız? Altılı Masa’ya katılacak mısınız? Bir karar verdiniz mi?' diye soruları peş peşe sıraladım.

Verdiği cevap şu oldu: 'Ben aday olacağım. Yüz bin imza toplayacağım. Prosedürü tamamlayacağım.'

'Kesin mi?' dedim. 'Kesin' dedi. Bu bir macera olmaz mı? Neden bu yolu seçiyor?

Sorularım bunlardı. Şöyle dedi: 'Sokaklardayım, sokağın nabzını tutuyorum. Evet, ‘CHP’ye katıl’ diyen var. Ama bir katıl diyen varsa, ‘Sakın ha’ diyen üç var. ‘Biz bu ikisine de oy vermeyeceğiz’ diyorlar. AKP’den bıkmış ama Altılı Masa’ya da güvenmiyor. Sokakta en çok, 'Yedi/sekiz cumhurbaşkanı yardımcısıyla nasıl yürüyecek bu iş?’ cümlesini işitiyorum. Seçime 55 gün var. Bakarsın ikinci tura Kılıçdaroğlu ile İnce kalır. Ben aday olacağım.'

Kendisine ve partisine gençlerden olağanüstü ilgi olduğunu söylüyor Muharrem İnce. Bir haftada 80 bine yakın genç, partisine üye olmuş. 'Hepsi 30 yaşın altında. 42 yıl CHP’deydim. İyi günlerini de gördüm kötü günlerini de gördüm ama ben böyle bir şey görmedim' diyor."

Yazının tamamı için tıklayın.