Medya
04 Ara 2020 09:07 Son Güncelleme: 04 Ara 2020 11:01

Muharrem İnce, Abdulkadir Selvi'ye konuştu: Suikast iddiaları uluorta konuşulmaz

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için dillendirilen suikast iddialarını CHP'li Muharrem İnce ile konuştuğunu söyledi.

Muharrem İnce'nin bugün parti kurma aşamasının önemli adımlarından birini atarak, kurucular kurulunu toplayacağını söyleyen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bu nedenle İnce’yi aradığını ve gündeme ilişkin sorular yönelttiğini söyledi. Selvi, İnce'nin gündemdeki "Ekrem İmamoğlu'na suikast" tartışmaları için "uluorta konuşulmaz" dediğini aktardı:

CHP’DEKİ TACİZ İDDİALARI

Muharrem İnce’nin, CHP’nin her hafta yeni bir skandalla gündeme geldiği tespiti maalesef ki doğru. Atatürk’ün CHP’si böyle olmamalı. Son günlerde CHP teşkilatlarında patlak veren cinsel taciz iddiaları ise üzücü. Muharrem İnce, cinsel taciz iddiaları için “Çok rahatsız oldum” diye söze başladı. Sorunun çözümü için Kılıçdaroğlu’nu daha aktif bir yönetim sergilemeye çağırdı. “Parti yönetimi olaya el atmalıdır. Genel başkandan, kadın kolları başkanından ve İstanbul il başkanından daha aktif bir tavır bekliyorum bu konuda. Gizlememeliler, üzerine gitmeliler” diye konuştu.

İMAMOĞLU’NA SUİKAST İDDİASI

DEAŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğimiz bir dönemde elbette ki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddiasını ciddiye almalıyız. Ama davul zurna çalarak suikast işi konuşulmaz ki... Her şeyin polemiği olur da bir suikast ihbarından da polemik çıkarılmaz ki... Demek ki çıkarılıyormuş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacağı iddiası yeni polemik konusu oldu. Muharrem İnce de yıllardır devlet tarafından korunan isimlerden biri, o yüzden ne düşündüğünü sordum. “Ben devletin ciddiyetine hep inandım” dedi.

SEÇİM KAMPANYASINDA GELEN SUİKAST İHBARI

Bu vesile ile Muharrem İnce’ye seçim kampanyası sırasında gelen suikast ihbarından haberim oldu. Paylaşmasını istedim. Emniyet müdürü halen o ilde görevde olduğu için isim vermedi. Ama olayı anlattı. “Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında bir ilde emniyet müdürü otobüsüme geldi. Suikast ihbarı olduğunu, mitingi iptal etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de iptal etmeyeceğimi söyledim. ‘Senin görevinin beni korumak’ dedim. En kısa yaptığım miting odur. 21 dakikadır. Bu tür şeyler ortalıkta konuşulmaz. Ortada bir devlet vardır. Devlet muhalifini de korumaya mecburdur.”

Yeni hareketi başlatmasıyla birlikte Muharrem İnce, Türkiye’yi en çok gezen siyasetçilerden biri. Bir güvenlik sorunu yaşadı mı? Muharrem İnce, “Ben bu konuda şu ana kadar kendi açımdan hiçbir sıkıntı görmedim. Zaman zaman uyarıldım. Bana zaman zaman ‘Koruma sayısının artırılmasını ister misin’ diye sordular. 47 ili gezdim. Polis bir il sınırından aldı, diğer il sınırında bıraktı beni. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ben bu konuda devletin ciddiyetine inandım. Bunlar konuşulmaz. Devletin yetkililerine açarsınız telefonu, durumu sorarsınız. Ayaküstü konuşulacak konular değil. Türkiye’de bir terör gerçeği var. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu coğrafyada bir terör gerçeği var” diye konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız