Gündem
12 Mar 2015 17:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:07

Muhafazakâr partideki cinsel istismar kitap oldu!

Muhafazakâr Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU) Münih’teki genel merkezinin eski çalışanı Mareike Daum, merkezde yaşadığı cinsel istismarların kitabını yazdı.

Almanya’da Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'nde beş yıl çalışan Mareike Daum yaşadıklarını yazdı: Erkekler beni hep aptal sarışın olarak gördü. Şefim devamlı benimle birlikte olmaya  çalışıyordu.

Parti Genel Merkezi basın bürosunda beş yıl çalışan 33 yaşındaki Mareike Daum "High Heels an die Macht: Feminismus aber sexy" (Yüksek topuklular başa: Feministlik, ama seksi) adlı kitabında parti yöneticileri için ‘azgın, yaşlı, sinirli erkekler yığını’ ifadesini kullandı. Kitabının tanıtımını Münih’te Hilton Otel’de yapan Daum, “Partideki erkekler hayatımı cehenneme çevirdi. Merkezde kadınların hiç bir söz hakkı yoktu, zaten sadece sekreter veya yardımcı olarak çalışabiliyorduk. Üstü düzey makamlar sadece erkekler içindi” dedi.

"BANA SAHİP OLMAK İSTEDİ"

Merkezde kendisini erkeklerin hep aptal sarışın olarak gördüklerini iddia eden Mareike Daum, adını açıklamadığı şefinin kendisiyle beraber olmaya çamıştığını öne sürdü. Daum, “Size hiç iş vermeyen ama sürekli olarak iş sonrası kendisine gömlek almaya beraberce gitmemizi teklif eden şefe ne denir? Burada tüm CSU adamlarından söz ediyorum, sürekli altında seks içerikli bir şeyler yatan konuşmalar yapan, her biri diğerinden daha kötü adamlardan…” dedi.

CSU’DAN SUÇLAMALARA SESSİZ KALIYOR

Focus dergisinin haberine göre, CSU bu güne kadar eski çalışanının iddialarıyla ilgili olarak resmi açıklama yapmadı. Daum, CSU merkezi ile her iki tarafın da rızasıyla anlaşmalı olarak yollarımızı ayırdık, ama benim yaşadıklarımı anlatma ihtiyacım vardı. Gözümün önünde bir şeyler yanlış gidiyorsa, ağzımı tutamam” dedi.  Daum, kadın hakları savunucu bir yazar olarak tanınmak istediğini söyledi.