Gündem
06 Şub 2014 23:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Muhabire tweet şoku! Sınır dışı mı edilecek?

Başbakanla mahkemelik olan Today’s Zaman muhabiri Azeri Mahir Zeynalov sınır dışı ediliyor.

Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov, “üst düzey devlet görevlileri hakkında tweetler attığı” için 5683 sayılı kanun kapsamında Türkiye’ye girişi yasaklı kişiler arasına alındı.

Zeynalov 26 Aralık 2013′te savcı Muammer Akkaş’ın El Kaide üyesi olduğu iddia edilen 30 kişinin yakalanması yönünde talimat verdiğini ama ‘Erdoğan’ın polisleri’ nin bu talimatı yerine getirmediğini yazmıştı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, yazar hakkında ‘hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Today’s Zaman gazetesinin haberine göre 5683 sayılı ‘Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Kanunu’ nda yer alan “İçişleri Bakanlığınca memlekette kalması umumi güvenliğe, siyasi ve idari icaplara aykırı sayılan yabancılar verilecek muayyen müddet zarfında Türkiye’den çıkmağa davet olunur. Bu müddetin sonunda Türkiye’yi terk etmeyenler sınır dışı edilebilirler” maddesine göre hakkında sınır dışı kararı alınan Zeynalov’un 10 Mart 2014′e kadar Türkiye’de çalışma izni bulunuyor. Kararın altında İçişleri Bakanı adına Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk’ün imzası bulunuyor.