Gündem
10 Eki 2012 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

MUHABİRE KAFA ATAN AHMET AĞAOĞLU KONUŞTU;TÜRKİYE'YE REZİL OLDUM!

Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa adan TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, olayla ilgili açıklama yaptı.

Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal ile tartışan TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Israrla güvenli emniyet şeridinin önünde durup görüntü alınmamasını söyledik. Üç uyarıya rağmen ısrarla orada görüntü almaya devam edince, doğal olarak güvenlik müdahale etti. Tabii ki hoş olmadı. Messi penaltı atışı yaparken altı pasa girip fotoğraf çekme şansı var mı? Yok. Dolayısıyla Tiger Woods o vuruşu yaparken, seyirci nasıl sükunetle izliyorsa, basın mensupları da aynı sükunetle izlemesi gerekiyor. Dünyaya rezil olacaktık, böyle bir olay oldu Türkiye’ye ben rezil oldum” dedi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk profesyonel golf turnuvasının ilk gününde Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal ile tartışan ve kafa atan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cihan Haber Ajansı muhabirine defalarca uyarı yapıldığını belirten Ağaoğlu, “Özellikle Rory Mcllroy topa vuruş yaparken, topun çıkış yönünde fotoğraf çekildi. Aynı zamanda oyuncu topa vurmadan deklanşöre basılmaması konusunda defalarca arkadaşlar uyarılmıştı. Çünkü golf konsantrasyon sporu. Topa vurulmadan görüntü alınması, deklanşöre basılması sakıncalı. Ayrıca topun gidiş hattı üzerinde yani emniyetli duruş yerinde bulunmanın da hayati tehlikesi bulunuyor. Golf topunun sopanın ağzından çıkış sürati 150-180 kilometre saattir. Allah korusun, insanın her hangi bir yerine gelmesi durumunda hayati tehlikesi yaşayabilir. Daha önce golf topunun kafasına gelmesi nedeniyle beyin kanaması geçiren 3 seyirci oldu. İki ay önce Rory Mcllroy’un topu 100 metreden bir seyircinin kafasına çarpmıştı ve seyirci beyin kanaması geçirmişti” diye konuştu.

Bugün Tiger Woods’un birinci çukurda yaptığı vuruşu 18 defa tekrarladığını hatırlatan Ağaoğlu, “Israrla güvenli emniyet şeridinin önünde durup görüntü alınmamasını söyledik. Üç uyarıya rağmen ısrarla orada görüntü almaya devam edince doğal olarak güvenlik müdahale etti. En basit örneği, Messi penaltı atışı yaparken altı pasa girip fotoğraf çekme şansı var mı? Yok. Dolayısıyla Tiger Woods o vuruşu yaparken seyirci nasıl sükunetle izliyorsa, basın mensupları da aynı sükunetle izlemesi gerekiyor. Naklen yayın mikrofonu 1-1,5 metrede yanımızdaydı. Bu mikrofonunda sesi nasıl emdiğini biliyoruz. Ama arkadaş ısrarla bağırarak, ‘Siz kim oluyorsunuz, beni ne ittiriyorsun’’, biz de, ‘sakin ol şeridin arkasında kal ve kurallara uy’ dedik. Herhalde beni de tanımıyor ve iki üç defa ısrarla bana ‘Siz kim oluyorsunuz, sen kim oluyorsun’ diye bağırdı. Bu sırada da arada itiş kakış oldu. Tabii ki hoş olmadı. Ama Tiger Woods’un sopasından çıkan top bir insanın başına, omzuna gelerek hayati tehlike yaşasa biz Dünya’ya rezil olacaktık, böyle bir olay oldu Türkiye’ye ben rezil oldum” ifadesini kullandı. İHA