Magazin
14 Nis 2022 11:48 Son Güncelleme: 14 Nis 2022 11:54

Muhabire hakaret ettiği iddia edilen Emre Kınay'a 2 yıla kadar hapis talebi

Bir mekan çıkışında kendisini görüntülemek isteyen muhabire hakaret ettiği iddia edilen oyuncu Emre Kınay yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Emre Kınay, 10 Haziran 2020 tarihinde Cihangir’de arkadaşlarıyla birlikte yemeğe gitti. Arkadaşlarıyla birlikte eğlenen oyuncu, mekan çıkışında kendisini görüntüleyen gazetecilerle tartışma yaşadı. Kınay’ın kendisine hakaret ettiğini belirten kameraman Mustafa Ağdağ, karakola giderek şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Emre Kınay hakkında 'hakaret' suçundan dava açıldı. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Emre Kınay avukatıyla birlikte katıldı.

“MAHREM YERLERİMİ ÇEKTİLER”

Duruşmada ilk olarak olay günü Emre Kınay ile birlikte olan avukat Dilara Sezgin tanık olarak dinlendi. Mekanda tuvaletten çıktıktan sonra yere düştüğünü söyleyen Sezgin, “Havalanarak yere düştüm. Havalandığım esnada diz üstü giymiş olduğum etek açılarak mahrem yerlerim göründü. Emre Kınay insani olarak yardım amaçlı yanıma geldi. Bu sırada çalılıkların arasından kameralar hareketlenerek, içeri doğru zoom yapıp çekip yapmaya başladılar” dedi.

Sonrasında Emre Kınay’ın gazetecilerin yanına gittiğini söyleyen Sezgin, “Kışkırtıcı sorular sordular. Aşırı derecede tahrik içeren tutum sergilediler. Hatta agresif olduğunu da söyleyebilirim” dedi.

“KIŞKIRTILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Sezgin’in ardından olay anında görevli gazeteci Nihat Fındıklı da tanık olarak dinlendi. Emre Kınay’ın yanlarına geldiğinde ilk başta sakin olduğunu söyleyen Fındıklı, “Mustafa Bey biraz daha sorular sormaya başlayınca ortam gerginleşti. Müştekinin soruları sertleşti. Önce normal cevap verirken bir anda sinirlendi. Emre Bey'in olay anında kışkırtıldığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Alınan tanık beyanlarının ardından duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, Emre Kınay’ın 'hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcı cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasını veya ceza verilmesinden vazgeçilmesini de talep etti. Mahkeme, mütalaaya karşı taraflara savunma hazırlamak için süre vererek duruşmayı erteledi.