Gündem
06 Şub 2024 21:23 Son Güncelleme: 06 Şub 2024 21:34

Muhabirden Bakan Yerlikaya'yı sitem ettiren soru! "Öyle bir yerden soruyorsunuz ki"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Adliyesi önündeki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bir muhabir Bakan Yerlikaya'ya "Saldırganların hedefi kulübedeki polisler miydi yoksa adliyeye girmek miydi? Bununla ilgili bir tespit var mı?" sorusunu sordu. Soru karşısında sitem eden Yerlikaya, "Arkadaşlar şimdi öyle bir yerde, öyle bir mekanda soru soruyorsunuz ki, konu artık yargıya intikal etti." yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen ve 2 teröristin ölü ele geçirildiği, 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü polis 6 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin konuştu. Bir muhabirin, "Saldırganların hedefi kulübedeki polisler miydi yoksa adliyeye girmek miydi? Bununla ilgili bir tespit var mı?" sorusunu yanıtlayan Bakan Yerlikaya, "Arkadaşlar şimdi öyle bir yerde, öyle bir mekanda soru soruyorsunuz ki, konu artık yargıya intikal etti." ifadeleriyle sitem etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bulunan polis kontrol noktasına sabah saatlerinde silahla ateş açan 2 terörist ölü ele geçirilirken, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Terör saldırısıyla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya basın mensuplarına açıklama yaptı.

BAKAN YERLİKAYA MUHABİRİN SORUSUNA SİTEM ETTİ

Bir muhabir Bakan Yerlikaya'ya "Saldırganların hedefi kulübedeki polisler miydi yoksa adliyeye girmek miydi? Bununla ilgili bir tespit var mı?" sorusunu sordu. Soru karşısında muhabire sitem eden Bakan Yerlikaya, "Arkadaşlar şimdi öyle bir yerde, öyle bir mekanda soru soruyorsunuz ki, konu artık yargıya intikal etti. Artık konu adli. Adli olarak tetkik bitsin gerekli açıklama zaten yapılacak." yanıtını verdi.

NE OLDU?

Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bulunan polis kontrol noktasına silahla ateş açan 2 terörist ölü ele geçirilirken, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Yapılan incelemede, etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi.