Müge Anlı’da 33 yıl sonra gerçekleşen mucize! Vedat Alexander Mardinli ailenin oğlu çıktı...

33 yıl önce İzmir'de cami avlusuna bırakılan, Alman adı Alexander Schlienbecker olan Vedat Şen aradığı ailesini Müge Anlı’da buldu.

Müge Anlı’da 33 yıl sonra gerçekleşen mucize! Vedat Alexander Mardinli ailenin oğlu çıktı... - Sayfa 1

Kendisinden iki yaş büyük ablası Hülya ile birlikte 20 Mayıs 1988'de İzmir Karşıyaka'da cami önüne bırakıldıklarını belirten Vedat Alexander Schlienbecker, annesi ve babasını bulmak için Müge Anlı ile Tatlı Sert'e başvurdu.

110
Müge Anlı’da 33 yıl sonra gerçekleşen mucize! Vedat Alexander Mardinli ailenin oğlu çıktı... - Sayfa 2

Ekonomik sıkıntılarından dolayı terk edildiklerini belirten bir notla bulunan iki kardeş, Karşıyaka yetimhanesine bırakıldı. 14 Mayıs 1988'de ise Alman bir çift tarafından evlatlık alındı.

210
Müge Anlı’da 33 yıl sonra gerçekleşen mucize! Vedat Alexander Mardinli ailenin oğlu çıktı... - Sayfa 3

2 yıl önce evlatlık olarak büyüdüğü Worms kentini eşi ve çocuklarıyla birlikte terk ederek başka bir yere yerleşen Vedat Schlienbecker, şöyle konuştu:

310
Müge Anlı’da 33 yıl sonra gerçekleşen mucize! Vedat Alexander Mardinli ailenin oğlu çıktı... - Sayfa 4

“İsmim Alexander oldu ve Hıristiyan olarak yetiştirildik. Zaman zaman o evde ablamla ağır hakaretlere maruz kaldık. Mayıs 2020'den itibaren gerçek ailemi aramaya başladım. Karşıyaka Kaymakamlığı arşiv aramasıyla durumu özetleyen bir bilgi geçti. İzmir'de anne ve babamı bulmak için cami etrafında el ilanları bile dağıttım. Ama bir sonuç elde edemedim. Türk başkonsolosluğundan vatandaşlık haklarından yararlanmamı sağlayan mavi kart çıkarttım. E-Devlet şifresi bile aldım.”

410