Televizyon
09 Şub 2020 11:11 Son Güncelleme: 09 Şub 2020 11:19

Mucize Doktor'a 'kök hücre' tepkisi! "Bu kadar az donör olan..."

FOX'un reyting rekorları kıran sevilen dizisi Mucize Doktor'un 6 Şubat Perşembe günü ekrana gelen 21. bölümündeki kök hücre bağışı ile ilgili kısımlar, tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz Perşembe günü FOX TV'de yayınlanan Mucize Doktor dizisinin kök hücre bağışı yapıldığı sahnesine kök hücre bekleyenler ve aileleri büyük tepki gösterdi.

Sosyal medyadan "Uyarıyoruz" başlığıyla paylaşılan bir mesajda, zaten bu kadar az donör olan ülkemizde milyonlarca insanı yanlış bilgi vererek korkuttukları için dizinin yapımcı ve senaristlerine tepkiler dile getirildi.

"6 Şubat 2020 Perşembe günü Fox TV'de yayınlanan "Mucize Doktor" dizisinde halkımızı yanıltabilecek sahneler olmustur." denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kök hücre bağışı konusunda yıllardır ve son 1 yılda yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar içerisinde, bağış yapmanın, kök hücre bağışı yapan kişinin sağlığına bir zarar vermediğini anlatmamıza rağmen dizide yer alan bir sahnede yanlış anlaşılabilecek ve bagış yapmak isteyenleri korkutacak görüntüler yer almıştır.

Halkımızın sevdiği düşünülen ve bazı konularda farkındalık yarattığına inanılan dizinin yapımcısını, yönetmenini ve senaristini bu SORUMSUZCA DAVRANIŞTAN DOLAYI KINIYORUZ.
Kök hücre bağışının bilinen, kanıtlanmış hiçbir yan etkisi yoktur. Kalp krizine neden olduğu algısına neden olabilecek sahneleri kınıyoruz.

Herkesi sorumlu davranmaya ve çocuklarının, sevdiklerinin iyileşmesi için kök hücre bekleyen insanların umutlarına saygı göstermeye davet ediyoruz.

"ÖYKÜ ARİN'E UMUT OL" GRUBU VE KÖK HÜCRE BEKLEYEN AİLELER"

 

"DİZİ EKİBİ KENDİSİYLE GURUR DUYABİLİR!"

Öte yandan kamuayunda çokça yankı uyandıran ve kök hücre bağışı konusunda büyük ses getiren Öykü Arin'in annesi Eylem Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu konudaki tepkisini dile getirdi.

"Milyonlarca insan ilk kez televizyonda ilik veren birini izledi ve her şey baştan aşağı yanlış ve korkutucuydu!" ifadelerini kullanan Şen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kere ilik nakli koldan alınan kök hücre transferi ile yapılıyor ağırlıklı olarak. Eğer kemikten alınacak olursa da genel anestezi yapılıyor ve en ufak bir acı hissetmiyorsunuz! İkinci çoook büyük yanlış; Dizide donör kolunun üzerine yattığı için serum iğnesi kırılıyor ve ilik nakli için yapılan operasyon sırasında donör ölüyor!!!!! Yani donör olduğunda o masada oluşabilecek bir saçmalık nedeniyle ölebilirsin demiş oluyor!!!! Saçmalık! Böyle bir şey olamaz!!! Bunu nasıl düzelteceklerini bilmiyorum! Dizi ekibi kendisiyle gurur duyabilir zaten bu kadar az donör olan ülkede milyonlarca insanı yanlış bilgi vererek korkutmayı başardılar! Şimdi ilik nakli bekleyen binlerce çocuk, yetişkin insan bu nedenle donör bulamayabilir ve hayata tutunamayabilir! Bu konuda herkesten destek istiyorum. Arayın, şikayet edin! Eğer bu yanlış algıyı düzeltmezlerse ben dava açacağım!"