Güncel
09 Ara 2020 08:25 Son Güncelleme: 09 Ara 2020 11:31

Mucize bitkiye Amerika'dan büyük talep!

Koranavirüse karşı mücadelede mucize bitki olduğu öne sürülen zeytin yaprağı ekstratı yok satıyor.

Koronavirüs (Kovid 19) ile mücadele zeytin yaprağında bulunan oleuropein isimli etkin maddenin virüs ile savaşta önemli bir rol oynadığının söylenmesi ve zeytin yaprağı ekstraktının bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ifade edilmesinin ardından Türkiye’de zeytin yaprağı ekstratına talep arttı.  Amerikalılar ise aylar önceden Türkiye’den zeytin yaprağı ekstratı satın almaya başladılar.  

Zeytin yaprağının Koronavirüs ile mücadeledeki öneminin duyurulması üzerine Türkiye’de büyük talep artışının olduğunu  ifade eden Helvacızade Grubu CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil , Amerika’nın zeytin yaprağının etkisini aylar önceden farkedip büyük siparişler verdiklerini ifade etti.  

Zeytin yaprağı ekstrakını 3 yıldır ihraç ettiklerini ifade eden Büyükhelvacıgil, “ Biz 10 ay önceden hazırlıklara başlamıştık. Dünya’da bir örneği daha bulunmayan Konya’daki tesislerimizde ürettiğimiz zeytin yaprağı ekstraktını bir çok ülkeye ihraç ediyoruz. Bu ülkeler arasında başta ABD geliyor ve aylar önceden bizden bu ürünleri almaya başladılar. Zeytin yaprağı ekstraktı proflaktik özelliğe sahip Kovid’e yakalanmadan bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için gerekli. virüsün etkisini azaltan maddeler bunlar. Zeytin yaprağı çayı ve ekstraktının  Koronavirüs (Kovid 19) ile mücadeledeönemli bir etkin madde olduğu uzmanlar tarafından bilimsel olarak hem Türkiye’de yapılan çalışma ile hem de dünyada yapılan çalışmalarda bilimsel olarak ortaya kondu. Onun için hastalalığa yakalanmadan kullanmalıyız” dedi.  

Türkiye’nin dünyada sayılı zeytin yetiştiricilerinden biri olarak en fazla zeytin alanına sahip olduğunu da hatırlatanBüyükhelvacıgil , “ Ülkemizin dünyada en fazla zeytin alanına sahip. Anadolu’da muazzam endemik bitki zenginliği var. Bunu uluslararası standartlarda kurduğumuz tesislerde destekliyor ve Ar-Ge’ye büyük yatırım yapıyoruz “ dedi.  

Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında bulunan Helvacızade Grubu’nun sağlık alanındaki şirketi Zade Vital besin destekli ilaçlarıyla Amerika pazarında önemli rol oynuyor. Amazon’a giren Zade Vital, Türkiye’nin alanında ilkleri yapan markalarından.