Gündem
09 Şub 2015 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Muammer Güler'den flaş karar! Aday olacak mı?

AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olacak mı?

AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'de Mardin milletvekili olarak  seçildiğini ve 2013 yılında da İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğunu  hatırlattı.

17-25 Aralık 2013 tarihlerinde bazı emniyet görevlileri ve yargı  mensuplarınca yürütülen "yolsuzluk kılıflı kumpas operasyonları" girişimleriyle;  Türkiye'de siyasetin, millet iradesine rağmen yeniden dizayn edilmeye  çalışıldığını ifade eden Güler, şunları kaydetti:

"Bu suretle de başta kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı,  hükümetimizi, partimizi ve doğrudan AK Parti iktidarını hedef alan bir darbe  teşebbüsünde bulunulmuştur. Bu süreçte, kendi isteğimle bakanlık görevinden  ayrıldım ve hakkımda Türkiye Büyük Millet Meclisince soruşturma komisyonu  kurulmasını talep ettim. Söz konusu darbe girişimi sonrasında yürütülen ve halen  devam eden adli, idari ve disiplin soruşturmaları sonucunda, birçok hukuksuz  işlemler tespit edilmiş ve bunları yapan görevlilerle ilgili gerçekler ortaya  çıkarılmıştır.

   43 yıla yakın bir süredir, mülki idare amiri ve milletvekili  sıfatıyla; her kademede devletime ve milletime onurla hizmet vermeye çalıştım.  Misyonuna, yeni Türkiye tasavvuruna, Çözüm Süreci çalışmalarına ve hizmet  anlayışına yürekten inandığım, Adalet ve Kalkınma Partisine ve onun ilkelerine  daima bağlı kaldım. Bundan sonraki siyasi çalışmalarımı, aynı inançlar  doğrultusunda ve parlamento dışında sürdürmek amacıyla; önümüzdeki milletvekili  genel seçiminde aday olmayacağım. Yaşamım boyunca ülkemin, partimin ve vekilleri  olmaktan gurur duyduğum kadirşinas Mardinli hemşehrilerimin hizmetinde olmaya  devam edeceğim."