Gündem
11 Haz 2010 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

MTV TÜRKİYE LİSANS HAKKI TEK TARAFLI ORTADAN KALDIRILAMAZ!

Multi Channel Developers (MCD) ünlü müzik kanalı MTV Networks International (MTVNI) ile yapılan lisans sözleşmesinin feshedilemeyeceğini açıkladı.İşte o açıklama...

MTV TÜRKİYE VE NICKELODEON BASIN AÇIKLAMASI
 
 
MTVNE tarafından yapılan “MCD Görüntülü A.Ş’nin MTV Türkiye sözleşmesinin feshedildiğine” dair açıklamalar yanıltıcıdır ve sözleşmemize göre  hukuki dayanağı bulunmamaktadır. MTV Türkiye MTVNE ile aralarında mevcut sözleşme gereğince Türkiye’de münhasır lisans hakkına sahip olup, bu hak MTVNE’nin tek taraflı iradesi ile ortadan kaldırılamaz. Şirketimiz bu sözleşmeye dayalı olarak Türkiye ‘de çok büyük yatırımlar yapmıştır ve tüm bu yatırımların MTVNE’nin haksız bir feshi ile yok sayılması mümkün değildir. Nitekim konu yargıya intikal etmiş ve mahkemece verilen ihtiyati tedbir kararları ile, gerek MTV ve gerekse Nickelodeon kanalları ile ilgili olarak şirketimizin lisans hakkına sahip olduğu belirlenmiştir. Dolayısıyla, kanalların yayınına şirketimiz tarafından devam edilmekte olup, MTVNE’nin dahi Türkiye sınırları dahilinde bu hakkı kullanması mümkün değildir.
 
Bu nedenle, MTV Türkiye ve Nickelodeon kanalları, Türkiye sınırları dahilinde MCD nin münhasır lisansı altında olup, kanalların yayını kesintisiz sürmektedir.
 
Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.
 
MCD Görüntülü A.Ş
Yönetim Kurulu Başkanı
Fatih Mehmet OFLAZ