Teknoloji
28 Ara 2020 11:14 Son Güncelleme: 28 Ara 2020 11:27

MSI Prestige 14 Evo, Sadelik, şıklık ve güç bir arada.

Intel’in 11. Nesil yeni i7 işlemcisi ve iRIS Xe grafik kartıyla beraber gelen, MSI Prestige 14 Evo incelemesi ile sizlerleyiz. Profesyonel iş bitiricilerin yanından ayırmak istemeyeceği cihaz oldukça minimal boyutlarda kolay taşınabilir özelliğiyle ön plana çıkıyor. Tavsiye ettiğimiz MSI laptopları Hepsiburada üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Tavsiye ettiğimiz MSI laptopları Trendyol üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

 

MSI Prestige 14 Evo, Intel’in 11. Nesil i7 işlemcisiyle geliyor!

11’inci nesil Intel işlemcilerle tanışma vakti  geldi. MSI Prestige 14 Evo da kalbinde 11. Nesil Intel Core i7-1185G7 ile karşılıyor kullanıcıları. Burada 11, 11. nesli, G7 de, Intel’in mobil taraftaki en yüksek performanslı dahili grafik serisini temsil etmekte. Gördüğünüz gibi burada Intel iris Xe dahili grafik kartı var. Bu dahili iris grafik kartı sayesinde de 8K HDR videolar izleyebiliyorsunuz. Hatta 4 monitöre kadar aynı anda HDR içerik oynatabilmeniz de mümkün olan detaylardan.

Girişi işlemciyle yaptık ama bunun nedeni, 11. Nesil Intel işlemcileri mobil tarafta ilk kez görmemiz. Şimdi cihazın tasarımına değinelim; sonrasında tekrardan donanım özellikleriyle devam edelim. Burada oldukça ince ve ufak bir kasa kullanılmış. Gayet sadelikçi ve minimalist tasarım çizgileri taşıyan  Prestige 14 Evo’da; çerçeveler de minimal boyutlarda. Ayrıca, cihazı yanınızda taşımak çok kolay. Cihazın ağırlığı ise, 1.29 kg. Şarj adaptörü de aynı şekilde çok ufak boyutlara sahip ve Prestige 14 Evo, günlük olarak yanınızda taşımak için olsun, uzun seyahatlere çıkmak için olsun ideal boyutlara ve ağırlığa sahip. Malzeme kalitesinin de üst düzey olduğunu ve sağlam hissettirdiğinin altını çizelim. Hatta Prestige 14 Evo, dayanıklılık yönünden MIL-STD-810G askeri dayanıklılık sertifikasına da sahip bir cihaz.

Cihazı açtığınızda, kasanın alt tarafı 5 derecelik bir açıyla yerden yükseliyor. Bu sayede cihaz hava sirkülasyonunu daha iyi sağladığı gibi klavyeye eğim verdiği için de ergonomiyi artırıyor. Hatta ekranı 180 dereceye kadar açabiliyorsunuz. Ekran tarafına baktığınızda çok ince çerçeveler var. Bu da ince çerçeveli ekran deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar için iyi olacaktır. Pratiklik ve sağlamlığın yanında, tasarım yönünden de o Premium hissiyatını yaşıyorsunuz bu cihazda.

Cihazın diğer avantajları ?

16 GB Ram ve 512 GB SSD mevcut burada. Burada bulunan SSD’nin de GEN 4 ve bu oldukça önemli bir detay. Yani alabileceğiniz en iyi SSD performanslarından birini sunuyor Prestige 14 Evo. 14 inç Full HD+ yani 1080p bir ekran var cihazda. Panel kalitesini  ayrıca beğendim. Gerek parlaklığı olsun gerekse de SRGB renk gamutuna sahip olması olsun MSI burada kaliteli bir panel kullandığını gösterdi. Bu noktada photoshop olsun, premiere olsun görsel işler yapıyorsanız, bu panelin özellikle de bu cihazın bir laptop düşünüldüğünde sizi memnun edeceğini söyleyebilirim. Hatta ben bu cihazda kurgu da yaptım ve gayet hızlı render ve export süreleri verdi bana. Merak edenler için yaptığım Cinebench R23 testinin skorlarını da belirteyim. Prestige 14 Evo çoklu çekirdekte 5840 puan aldı, tekli çekirdekte ise 1484 puan aldı. Onun dışında R20 testinden çoklu çekirdekte 2230 puan ve tekli çekirdekte de 574 puan aldı.

Ayrıca burada Windows 10 Home işletim sistemi hazır kurulu olarak geliyor ve Windows Hello üzerinden yüz tanıma var ve dilerseniz burada bir adet touch-pad üzeri parmak izi okuyucu da var ve şifre girmeden biyometrik seçeneklerle laptopunuza giriş yapabilirsiniz.

Fakat şu önemli; eğer usb üzerinden aynı anda hem işte harici bir SSD, fare, klavye, kulaklık, soğutucu  kullanan yani fazla USB girişine ihtiyaç duyan bir kullanıcısıysanız şunu belirtelim burada sol tarafta 2 adet Type-C sağ tarafta da 1 adet Type-A girişi var. Type-C girişlerinden birini de şarj için ayırdığınızı varsayarsak boşta yalnızca 2 adet girişiniz olacak. Bu noktada harici aksesuar seçiminizde biraz daha tasarruflu olmanız gerekecektir.