Gündem
07 Nis 2021 22:20 Son Güncelleme: 08 Nis 2021 10:04

MSB'den kahreden haber! 2 asker şehit oldu

MSB'den yapılan açıklamada "Zeytin Dalı Harekâtı bölgesinde bir üs bölgemize 07 Nisan 2021 tarihinde terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırısında 2 askerin şehit olduğunu ve verilen karşılık sonucu en az 3 YPG/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırıda Piyade Komando Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal şehit oldu.

MSB, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırısında 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda, teröristlere verilen karşılık sonucu 3 YPG/PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Saldırıda Piyade Komando Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal şehit oldu. Şehitlerin naaşı zırhlı askeri ambulansla alınarak Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi morguna getirildi. Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal'ın naaşları, memleketleri Kahramanmaraş ile Bursa'ya uğurlanması için Gaziantep Havalimanı'na gönderilecek. Hastaneye 1'inci Hudut Alay Komutan Vekili Gökay Muştu ile çok sayıda komutanın geldiği öğrenildi.


Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Akdal

HEDEFLER BİR BİR VURULUYOR
Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki askerler tarafından ateş destek vasıtalarıyla PKK/PYD hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi. Yoğun bombardımanın sürdüğü kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."


ÖMER ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, PKK/YPG terör örgütünün saldırısında şehit olan 2 Kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Teröristlere bu saldırıların bedelini ödetmeye devam edeceğiz. Terör asla başarılı olamayacak" dedi.


CHP LİDERİNDEN BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" mesajını paylaştı.


AKŞENER'DEN MESAJ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde PKK/YPG terör örgütünün saldırısıyla şehit düşen kahraman askerlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun..." ifadelerini kullandı.


İMAMOĞLU'NDAN ŞEHİTLERE BAŞSAĞLIĞI
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Zeytin Dalı Harekat bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, sevenlerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum" dedi.


BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK'TAN ACILI AİLELERE BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Yüreğimiz Zeytin Dalı Harekat bölgesinden gelen acı haberle yandı. Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerimize başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.


BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN MESAJ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş: Zeytin Dalı Harekâtı bölgesine düzenlenen hain saldırı sonucu 2 askerimizin şehit düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.