Teknoloji
29 Mayıs 2019 11:28 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 11:36

MP4 Videolar MP3’e Nasıl Dönüştülür?

Hem çevrimiçi hem de masaüstü video dönüştürücü yazılımı kullanarak MP4 videolarını MP3'e dönüştürme konusunda tüm detayları aktarmak adına sizlere bu makaleyi hazırladık.

Örnek bir olay üzerinden gidecek olursak MP4 video dosyasındaki müziği arkadaşım çok beğenmişti ve ben MP4’teki ses dosyasını onunla paylaşmak isterken başarısız oldum. Sonrasında biraz araştrdıktan sonra MP3’e dönüştürmem gerektiğini öğrendim. Bu şekilde başarıya ulşatım ancak MP4’ü neden MP3 formatına dönüştürmem gerektiği konusunda kafam karıştı.

Bu karışıklığı gidermek için iki formatın özelliklerinden bahsedecek olursak; MP3 popüler “Sesin Kralı” olarak bilinir, MP4 ise “Videonun Kralı” olarak bilinir ve görüntüleri, metinleri vb. destekler. Ancak depolama biçimi, MP3 olarak önemli olan, hiçbir zaman etkilenmeyen kayıplı bir sıkıştırma tekniği kullanmasıdır. Sıkıştırma işleminden sonra ses kalitesi bozulmaz. Bir MP4 videonun MP3'e dönüştürülmesinin ana nedeni budur.

Bu yüzden MP4'ü MP3'e nasıl dönüştüreceğini bilmek isteyenler için, bugünün makalesi herkes için oldukça yararlı olacaktır, okumaya devam edin.

MP4'ü MP3'e dönüştürmek için Online UniConverter'ı nasıl kullanabilirim?

Çevrimiçi dönüştürücüler ile kolayca bir MP4 dosyasını MP3 dosyasına herhangi bir kurulum yapmadan dönüştürebilirsiniz. Ancak, herhangi bir olumsuzluktan kaçınmak için en iyi çevrimiçi dönüştürücüyü seçmelisiniz. Bu bölümde Wondershare'den UniConverter, media.io adlı en iyi çevrimiçi dönüştürücü yazılımlarından biri hakkında konuşacağız. MP4'ünüzü MOV, WAV ve MP3, vb. herhangi bir formata dönüştürebilir. Bir video dönüştürücü, ses dönüştürücü ve video düzenleyici olarak işlev görür.

MP4 dosyasını MP3'e dönüştürmek için tarayıcınızda https://www.media.io/adresini açın ve aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Dosya Eklemek için Uniconverter'ı açın

Başlangıç arayüzünde,  düğmesine basarak dosyayı bırakın veya ekleyin.

Adım 2: Çıktı Formatı Seç ve Dönüştür

Bu adımda, “Convert to” DropBox'a gitmek zorundasınız, ondan “MP3” seçin. Ardından “Convert” seçeneğine tıklayın.

MP4'ten MP3'e dönüşüm şimdi başlayacak ve ekranda “Dönüştürme” bildirimi ile işlemi fark edebilirsiniz.

Adım 3: Dönüştürülmüş Dosyaları İndirin

MP3’e dosya dönüştürme işleminin sona erdiğini gördüğünüzde, dosyayı “İndir” düğmesine basarak indirebilirsiniz.

İşte MP3 şimdi kullanıma hazır. Şimdi bir MP4'ü MP3'e nasıl üç basit adımda dönüştürebileceğinizi biliyorsunuz.

Çevrimiçi Uniconverter'a Daha İyi Bir Alternatif

Kuşkusuz Wondershare'deki çevrimiçi Uniconverter, media.io mükemmel bir üründür; ancak; Masaüstü için UniConverter daha iyi bir seçimdir.

MP4 videolarınızı ihtiyaç duyduğunuzda MP3'e dönüştürebilirsiniz. İndirmesi kolaydır. Bilgisayarınızdan https://videoconverter.wondershare.com/ linkine göz atmanız yeterli.

Şimdi, MP4’ü MP3’e herhangi bir güçlük çekmeden dönüştürmek için UniConverter (masaüstü) kullanımıyla ilgili adımlara bakalım.

Adım 1: Dosya Ekle, İndir, Yükle

Yazılımı indirdikten sonra programı başlatın ve aşağıdaki arayüzün penceresine ulaşın. Üst kısımda “Convert” seçeneğine tıklayın.

Şimdi sol üst köşedeki “Dosya ekle” seçeneklerine tıklayarak MP4 video dosyalarını ekleyin. Dosyalarınızı eklemek için bir sürükle ve bırak işlemi de yapabilirsiniz.

Seçtiğiniz MP4 dosyalarınız şimdi ekranda boyut, biçim vb. ile birlikte görünecektir.

Adım 2: Çıktıyı Seçin

Aşağı açılır düğmeden çıkış biçimini “MP3” olarak seçin.

Adım 3: Dönüştür

Dosya formatını belirledikten sonra,  düğmesine tıklayarak çıktı yoluna göz atın. “Tümünü Dönüştür” seçeneğine basarsanız, MP4 dosyası artık MP3 formatına dönüştürülebilir.

Dönüştürmeye geçmeden önce, filigran, altyazı gibi efektleri kırpmak, kırpmak ve efekt eklemek için  kullanılan düzenleme araçlarından bazılarını uygulayarak videoları düzenleyebilirsiniz.

Son adımda, birkaç dakika içinde, hedef MP4 videoları MP3'e dönüştürülecektir. Konumlarını değiştirmek istemeniz durumunda, “Tercihler” bölümüne gidebilir, yeri değiştirebilir ve son olarak “Tamam” düğmesine tıklayabilirsiniz.

UniConverter for desktop yardımı ile MP4 dosyalarınızı MP3'e dönüştürmek oldukça kolay.

UniConverter Neden Güçlü Bir Video Dönüştürücüdür?

Piyasada MP4’ün MP3’e dönüştürülmesi için çeşitli uygulamalar olmasına rağmen, UniConverter’ı güçlü bir video dönüştürücü olarak inceledik ve bunun neden böyle olduğu aklınıza takılmış olabilir. Güçlü olmasının sebebi Wondershare tarafından yaratılmış en iyi platformlardan biri, 50 milyondan fazla müşterinin güvendiği ve sevdiği bir platform. UniConverter TopTenReviwes ve Tech Advisor tarafından mükemmel bir araç olarak incelenmiş ve sınıflandırılmıştır. Düzenli olarak güncellenir ve şu ana kadar deneyimleyemeyeceğiniz yeni bir deneyim sağlayacak olan çeşitli özelliklerle birlikte gelir.

İşte bilmeniz gereken göze çarpan özelliklerden bazıları:

Özellik 1: UniConverter, videoları herhangi bir kalite kaybı olmadan 30 kat daha hızlı olan diğer uygulamalardan 1000 formata dönüştürür.

Özellik 2: UniConverter'da yalnızca dönüşüm değil, aynı zamanda düzenleyebilir, sıkıştırabilir, çevrimiçi video indirebilir, videoları DVD'ye yazabilir, video meta verileri ekleyebilir, videoları aktarabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Özellik 3: Çalışmanıza profesyonel bir görünüm vermek ister misiniz? Bu kullanımı kolay video dönüştürücü sizin için tüm hepsini yapabilir. Ek olarak, tek bir tıklamayla, yalnızca bir tıklamayla 10,000'in üzerinde siteden sayısız video kaydedebilir ve indirebilirsiniz.

UniConverter'ın Güçlü Bir Video Dönüştürücü olduğunu söylemimize katıldığınızı düşünüyoruz.

Wondershare Hakkında

Hem çevrimiçi Uniconverter, hem media.io hem de masaüstü Uniconverter, Wondershare Technologies yapımıdır. Öyleyse, bu eşsiz ürünlerin yaratılmasının ardındaki şirket hakkında birkaç bilgi verelim.

Wondershare, hayatımızı Teknoloji ile zenginleştirmeye kararlıdır. Şirket, kendisini halka açık bir şirket olarak tanımlamasına rağmen, bir sektör lideri ve tamamen değerli düşünen müşterilerine yaratıcı çözümler sunmak için tamamen yenilikçi düşünceye dayanan bir topluluk olarak ifade edilebilir.

Yazılım geliştirme alanında, küresel bir lider olarak bilinir ve Ulusal Planlama Yazılımı İşletmelerinin çok önemli bir üyesidir. Wondershare ekibi, teknoloji ile etkileşimin anlamlı ve basit olması gerektiğine inanıyor. 150'den fazla ülkeden kullanıcıları mükemmel ve orijinal incelemelerle çekmişlerdir.

Wondershare, Filmora, dr.Fone ve Recoverit gibi platformlarında birçok yazılım ürününe ev sahipliği yapıyor. Ses ve video problemleriyle uğraşırken on yıldan fazla bir deneyime sahiptir.

Dolayısıyla, şüphesiz, Wondershare tüm sorunlarınız için uzman bir çözümdür. Onların sloganı topluluk oluşturmak, şeffaflığa değer vermek ve basitlik yaratmaktır. Wondershare'i kendine has bir marka yapan da bu.

Sonuç olarak, MP4'ü MP3'e neden dönüştürdüğümüz ve MP4'ü MP3'e nasıl hızlı bir şekilde dönüştüreceğimiz konusunda temel bir fikriniz olduğunu söyleyebiliriz, bu bilgiler ışığında devam ederek yukarıdaki dönüştürücülerden herhangi birinde deneme yapmalısınız. Ayrıca makaleyi ve MP4'ün MP3’e kolayca dönüşümünü arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşın.