Gündem
14 Nis 2023 10:34 Son Güncelleme: 14 Nis 2023 10:48

Motorlu suikast çetesine operasyon: 131 gözaltı

İstanbul'da bir organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 161 şüpheliden 131'i gözaltına alındı.

Diyarbakır’da düzenlenen ve 200’den fazla uyuşturucu satıcısının gözaltına alındığı Kökünü Kurutma operasyonu sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da bir organize suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı çalışma yapıldığını duyurdu.

Örgütün yapılanması ve yöneticileri hakkında bilgi vermeyen Soylu, şunları söyledi:

“Bugünün ikinci büyük operasyonu İstanbul’da gerçekleşmiştir. Toplam bu sabah itibariyle gerçekleştirdiğimiz ve suç örgütü yöneticisinin kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalandığı örgüte yönelik 161 şüpheliden 131 şüpheli gözaltına alınmıştır. 2 kademede bu operasyon gerçekleşmiştir. 7 kalaşnikof, 6 tüfek ve buna yönelik birçok suikast ve aynı zamanda suç aleti ele geçirilmiştir. Detaylı açıklamayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirecektir.”

ÖRGÜTÜN LİDERİ BARIŞ BOYUN

Operasyonun kırmızı bültenle aranırken aylar önce İtalya’da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun’un yönettiği şebekeye yönelik düzenlendiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, Barış Boyun örgütünün söz konusu eylemleri para karşılığı yaptığı, şebekeye  yeni üyeler kazandırmak için sosyal medyayı aktif kullandıkları, şüphelilerin daha önce terör de dahil olmak üzere farklı suçlara karışmış kişiler olduğu öğrenildi.

103 SUÇ DOSYASINDA İZLERİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan örgüt üyelerinin daha önce Haliç Köprüsü üzerinde çıkan silahlı çatışma sonucu Cumali Aslan’ın, Kağıthane’de Ramazan Arslan isimli kuran kursu hocasının, Beşiktaş’ta gece kulübü önünde Yasin Keskin’in, Şişli’de Jovan Vukotic’in, Beyoğlu’nda Kasımpaşa Spor amigosu Yüksel Ustahüseyin’in öldürülmeleri başta olmak üzere İstanbul genelinde çalıntı araç ve kasklı motosiklet işlenen toplam 103 suça karıştıkları tespit edildi.

 Şüphelilerin adreslerinden, 7 adet Ak-47 marka otomatik tabanca, 2 adet Thompson otomatik tabanca, 72 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet anahtarlık tipi suikast tabancası, 6 adet av tüfeği, 2 adet çelik yelek, yaklaşık 1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.