Dünya
24 Şub 2022 21:09 Son Güncelleme: 24 Şub 2022 23:57

Moskova'da 'savaşa hayır' eylemlerine polis müdahale etti! İçişleri Bakanlığı gösterileri yasakladı

Rusya'nın başkenti Moskova'da savaş karşıtı protestolar başladı. Protestocular, "Savaşa hayır" sloganlarıyla yürürken görüntülendi. Rusya İçişleri Bakanlığı ise, savaş karşıtı gösterilerin yasaklandığını bildirdi. Eylemcilere polis müdahalede bulundu. Çok sayıda gözaltı işlemi gerçeleştiği öğrenildi.

Rusya’nın Ukrayna saldırısı sonrasında ülkede güvenlik önlemleri arttırılırken, Rusya İçişleri Bakanlığı başkent Moskova’da yapılacak olan protesto gösterilerinin yasaklandığını duyurdu. Bakanlığa bağlı Moskova Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Rusya İçişleri Bakanlığının Moskova şehri Merkez Müdürlüğü, yasal olmayan gösteri ve yasaların ihlallerine karşı uyarıyor” denildi.

PROTESTOLAR BAŞLADI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ilk saatlerinde birçok kişi sosyal medya üzerinden Kremlin yönetimini eleştiren paylaşımlar yaparken çok sayıda Rus, savaş karşıtı tavır alınması ve protesto gösterileri yapılması çağrısında bulundu.

Gün içinde bireysel olarak savaş protestosu yapan kişiler, Moskova ve bazı kentlerde ellerine aldıkları dövizlerle Kremlin’in kararını protesto etmeye başladı.

Polis ise Moskova'daki savaş karşıtlarına çok sert müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.