Magazin
21 Mar 2013 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

MOR ÇATI'DAN HÜLYA AVŞAR'A REST; "SENİN PARANI İSTEMİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde 'Bazı kadınlar dayağı hak ediyor' şeklinde konuşan Avşar Kızı'na Mor çatı sert çıktı:

Geçtiğimiz haftalarda "8 Kadın 8 Hayat" projesi için şiddet gören kadınlara dikkat çekmek amacıyla Mehmet Turgut'a poz veren 8 ünlü isimden biri de Hülya Avşar'dı.

Şiddet gören kadınların işlendiği "O ben olabilirdim" isimli projede özel makyajla tanınmaz halen Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songül Öden özel makyaj ve kostümlerle hayatını kaybeden 8 kadının yerine geçmişti.

Projenin hayata geçtiğİ günlerde katıldığı bir kermes çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hülya Avşar kadına şiddet konusunda ise şöyle konuşmuştu:
"Sadece erkekler dövüyor diye bir şey yok, kadınlar dayak yiyor gibi geliyor bana. Kadının kaşınanı var, kaşınmayanı var, haksız yere dayak yiyeni var . Dayak konusunda bazı kadınlar hafif kaşınıyor. Adamı tahrik ediyorlar. Akıllı kadın dayak yemez"

Yaşanan bu olaylar üzerine Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı için sahne kostümlerini web sitesi üzerinden satışa sunan Hülya Avşar'a kadınlardan tepki geldi ve Avşar'a bir mektup göndererek bu bağışları kabul etmemeye karar verdiklerini bildirdi.

Vakıf taarfından Avşar'a yazılan mektup şöyle: "Kadınların yarısının fiziksel şiddete maruz kaldığı biliniyor. Bunların birçoğu eğitimli kadınlar. Sözleriniz bizi incitti. Bu yaklaşımın Mor Çatı dostu saydığımız, severek izlediğimiz sizin tarafınızdan dile getirilmesini bir türlü kabullenemedik..."