Spor
24 Mar 2024 22:48 Son Güncelleme: 24 Mar 2024 22:52

Montella'dan Arda Güler ve Semih Kılıçsoy açıklaması

Montella, Beşiktaş'ın genç yıldızının Ümit Milli Takım'a gönderilmesine ilişkin konuştu.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi 26 Mart Salı günü Avusturya ile deplasmanda yapacağı özel maçın hazırlıklarına devam etti.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki BVSC-Zuglo kulübünün tesislerinde antrenmanlarına devam eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Beşiktaş'ın 18 yaşındaki yıldızı Semih Kılıçsoy'u Ümit Milli Takım'a gördermesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

TRT Spor'a konuşan Montella'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Şu an hazırlık sürecindeyiz, mutluyuz ve heyecanlıyız. Dünyadaki bütün hocalar ve futbolcular, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ister. Bütün hazırlıklarımı son sürat devam ediyor. Ben bu iş için yaşıyorum. Bu işi yaptığım için çok mutluyum.

- Çok iyi gidiyoruz. Rekabet seviyemiz çok yüksek. Son hazırlık maçında çok iyi performans verdik diyebilirim. Rakip 5-6 yıldır birlikte oynayan bir takım. Buna rağmen herkesle rekabet edebileceğimizi gösterdik. Sadece 5 maçtır burada olduğumu da söylemeliyim. Analizleri yaparken bir hocanın görevi, duygularına kapılmadan bu işi yapabilmek.

- (Arda Güler) Arda'nın Real Madrid'de fazla oynamasını isterim. Antrenman ile maçın seviyesi farklıdır. Arda'nın biraz daha fazla oynaması hem Real Madrid hem milli takım hem Arda Güler için daha iyi olur.Futbolda çok basit detayları baz alarak değerlendirme yaparsınız. Hiçbir zaman bir antrenman, maçı simüle edemez. Maçta binlerce kişi var, zihinsel gelişimi antrenmanda geliştiremezsiniz. Umarım daha fazla oynayarak bizimle birlikte olur.

- 3 kalecimizi de oynattık. 3'ü de oynamaya hazır kaleciler. Altay, Galler maçında da sonradan girerek iyi performans gösterdi. Almanya maçında da çok iyiydi. Finallere geldiğimizde net bir karar vermemiz gerekiyor, birinci kaleci konusunda. Ancak, 3 kaleci konusunda da içimiz çok rahat.

- (Semih Kılıçsoy) Semih'i çok seviyorum, çok da beğendiğim bir oyuncu. Bu yüzden de çağırdım. Uluslararası düzeyde deneyimi çok az olan bir oyuncu. Hocalar olarak her futbolcunun bir yolcuğu vardır, onlara refakat etmemiz gerekir gelişmeleri için. Benim amacım 18 yaşında A Milli Takım'ın kokusunu ona hissettirmekti. Benim mesajım şu Semih'e, biz buradayız ve senin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Yanılmıyorsam Ümit Milli Takım'da da çok oynadığını hatırlamıyorum Semih'in ve bizim Ümit Milli'de İtalya ile çok önemli bir maçımız vardı.