Gündem
01 Ara 2022 13:14 Son Güncelleme: 01 Ara 2022 13:16

MİT'ten Suriye'de operasyon: 5 IŞİD'li yakalandı

MİT'in yaptığı operasyonla, terör örgütü DEAŞ'ın Barış Pınarı sözde alan sorumlusu dahil 5 terörist yakalandı.

MİT ve Suriye Milli Ordusu (SMO)’nun koordineli çalışmaları neticesinde; DEAŞ’ın Barış Pınarı Harekât (BPH) Alan Sorumlusu’nun yanı sıra eylemci unsurlarının da aralarında bulunduğu 5 DEAŞ’lı yakalandı.

MİT’in istihbarı ve operasyonel desteğiyle SMO’ya bağlı yerel güvenlik güçlerince Kasım 2022 ayı içinde Barış Pınarı Harekâtı alanında düzenlenen operasyonlarla 5 DEAŞ mensubu silah ve teçhizatlarıyla birlikte ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan;

- Abu Seyf Tadmuri/Abu Dücane kod Muhammed Halid Ali’nin, BPH alanı sorumlusu olduğu ve Suriye’nin Çöl Bölgesinde faaliyet gösterdiği,

- Abu Ömer Korani kod Muhammed Salih’in, örgütün talimatı ile çeşitli baskın eylemlerine katıldığı,

- Abu İslam Salo kod Halit Muhammed İsa El Hulu ve Abu Hasan Şami (K) Ali Hüseyin Ali’nin örgüt bünyesinde suikastçı olarak faaliyet gösterdiği,

- Abu Hamza kod Şadi El Setem El Ali’nin BPH alanındaki patlayıcı madde sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, öğrenildi.

MİT, PKK'NIN SÖZDE ÜST DÜZEY İSMİNİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Dün de MİT'in Irak Sincar'da bir operasyon daha gerçekleştirdiği paylaşılmıştı. PKK'nın istihbarat yapılanması içerisinde uzun yıllar sorumlu seviyede faaliyet gösteren Kinda kod adlı Fatma Onur'un etkisiz hale getirildiği bildirilmişti.

PKK'LI TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERDİ

Fatma Onur, 90'lı yıllarda örgüte İngiltere'den katıldı. Örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun yıllar görev yapan Fatma Onur, 2016 yılında örgütün istihbarat yapılanması NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirildi. Örgüt mensuplarına istihbarat konulu eğitimler verdi. Irak ve Suriye'de örgütün istihbarat sorumluları arasında yer alarak çeşitli faaliyetler yürüten Fatma Onur, özellikle Irak/ Süleymani bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü MİT'in hedef listesine girdi.

MİT PEŞİNE DÜŞTÜ

MİT ajanlarından oluşan özel ekip, Kinda Maraş kod adlı Fatma Onur'un faaliyetlerinden deşifresi için detaylı bir çalışma başlattı. MİT, Fatma Onur'un Kandil'den gizli bir görev kapsamında Sincar'a gönderildiği, Sincar'da istihbari faaliyetlerini gizlemek amacıyla finans sorumluluğuna getirildiği tespit etti.

NOKTA OPERASYON

MİT, bölgedeki saha ajanları vasıtasıyla Fatma Onur'un yerini tespit etti. Ardından operasyon için harekete geçti ve Sincar'da gerçekleştirilen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.