Gündem
10 Mayıs 2023 21:11 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2023 21:21

MİT'ten Suriye'de kritik DEAŞ operasyonu!

DAEŞ'in sözde lideri Ebu Hüseyin El-Kureyşi'nin Suriye'de etkisiz hale getirilmesinin ardından MİT terör örgütüne bir darbe daha indirdi. Suriye'de aralarında DAEŞ'in eski sözde Türkiye Valisi'nin de bulunduğu 4 terörist yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), geçtiğimiz haftalarda DAEŞ'in sözde lideri Ebu Hüseyin El-Kureyşi'yi etkisiz hale getirmesinin ardından bir operasyona daha imza attı. MİT Suriye'de düzenlediği operasyonda, aralarında kırmızı kategoride aranan DAEŞ'ın eski sözde Türkiye valisi Şahap Variş'in de bulunduğu 4 terörist yakalandı.

4 TERÖRİST YAKALANDI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT'in Suriye'deki çalışmalarda 4 teröristin yeri saptandı. Yürütülen çalışmalar sonucunda yakalanan teröristler emniyet birimlerine teslim edildi.

ARALARINDA ESKİ SÖZDE TÜRKİYE VALİSİ DE VAR

Yakalanan teröristlerden birinin kırmızı kategoride aranan DEAŞ'ın eski sözde Türkiye valisi Şahap Variş olduğu belirlendi. Variş'in, Türkiye'de DAEŞ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ve güvenlik güçlerince engellenen çok sayıda terör eylemi ile bağlantılı olduğu tespit edildi.