Gündem
02 Ara 2022 09:51 Son Güncelleme: 02 Ara 2022 10:14

MİT'ten Suriye operasyonu: İbrahim Mohammad Nasır etkisiz hale getirildi

MİT operasyonunda PKK/YPG Tel Tamir Eyaleti Tugay sorumlusu olduğu belirtilen, 'Kemal Pir' kod adlı İbrahim Mohammad Nasır etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Suriye'nin kuzeyinde kritik bir operasyona daha imza attı.

MİT'TEN PKK'YA AĞIR DARBE
Güvenlik kaynaklarından alınan son bilgilere göre, MİT'in Suriye'de düzenlediği nokta operasyonda, PKK/YPG'nin Tel Tamir Eyaleti Tugay Sorumlusu Kemal Pir kod adlı Mohammad Nasır'ın öldürüldüğü duyuruldu. 

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE AKTİF ROL OYNADI
Açıklamada, terörist Nasır'ın Barış Pınarı Harekat Bölgesi sınır hattını çok iyi bildiği ve gerçekleştirdiği sızma girişimleri ile sınır güvenliğini tehit ettiği aktarıldı.

Füze konusunda uzman olan ve sabotaj planlarının yapılmasında aktif rol oynayan Nasır'ın Tel Tamir'in iç bölgeleri ve sınır bölgesini iyi bilmesi nedeniyle Barış Pınarı Harekat Bölgesi'ne yönelik gerçekleştirilen eylemlerde sorumlu olduğu öğrenildi.

MİT'İN RADARINDAN KAÇAMADI
Güvenlik kaynakları, doğrudan sabotaj eylemlerine katılan Nasır'ın gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle MİT tarafından hedef listesine alındığını ve tüm hareketlerinin sahadaki MİT ajanları tarafından nokta operasyona kadar dikkatle izlendiğini belirtti.