Gündem
29 Eyl 2022 11:14 Son Güncelleme: 29 Eyl 2022 11:16

MİT’ten operasyon: 3 terörist yakalandı

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde düzenlediği operasyonla, PKK/PYD'li teröristler Ozan Tunç, Mehmet Kaykır ve Ferhad Edemen'i yakaladı.

Terör örgütü PKK-YPG içinde uzun zamandan beri faaliyet yürüten ve Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile son olarak Resulayn ve Tel Abyad'a düzenlenen Barış Pınarı harekat bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bombalı ve silahlı saldırılar gerçekleştirdikleri tespit edilen üç terörist istihbarat birimlerince takibe alındı.

TAKİBE ALINDILAR

Farklı tarihlerde yakalanan ve teslim olan teröristlerin ifadelerinde ve teşhislerinde Suriye'nin kuzeyini işgal eden YPG saflarında sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri belirlenen teröristler Adnan Piro kod adlı Ferhat Edemen, Bahtiyar kod adlı Ozan Tunç ve Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır'ın Afrin kırsalından Azez bölgesine doğru bir araçla hareket halinde oldukları tespit edildi.

Teröristlerin Mehmetçiğe karşı bombalı bir saldırı hazırlığı içinde olduklarına dair MİT'in yerel saha ajanlarından da elde ettiği bilgiler üzerine operasyon için düğmeye basıldı. İnsansız Hava Araçlarının da saniye saniye takip ettiği teröristler düzenlenen özel operasyonla silah ve teçhizatlarıyla birlikte sağ yakalandı.

TÜRKİYE’YE GETİRİLDİLER

Sözcü'de yer alan habere göre; Teröristler Türkiye'ye ait bir üs bölgesinde ilk sorgulamalarından sonra Türkiye'ye getirildi. Teröristler hakkında “Ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından yakalama kararı bulunuyordu. Üç teröristin de Gülbaba sınır köyünden Hatay’ın Amanoslar kırsalına geçiş yapmayı planladıkları belirlendi.

UZUN YILLAR ÖRGÜTTE KALDILAR 

Terörist Mehmet Kaykır’ın 10 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet yürüttüğü ve geçmiş yıllarda İran sınırları içinde Şehidan Kampında silahlı faaliyetlerde bulunduğu, ardından Amanos kırsalında sözde Dörtyol-İskenderun-Samandağ bölgelerinden sorumlu olduğu bildirildi.

Terörist Ferhat Edemen’in de 12 yıldan beri terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda faaliyet yürüttüğü, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı öncesinde Hatay-Osmaniye kırsalını içine alan sözde Amanos sahası Toros eyaleti bölgesinde Suriye ile Türkiye arasında terörist geçişlerinden sorumlu kuryelik yaptığı bildirildi.

Terörist Ozan Tunç’un ise terörist elebaşlarından Bahoz Erdal’ın korumalığını yaptığı, Irak’ın kuzeyindeki Gara Dağında terör örgütünün Hezen Taybet adını verdikleri suikast, sabotaj biriminde özel eğitim aldığı ve ardından Suriye’ye geçiş yaptığı bildirildi.